- Alle Madeleine-bevisene er ubrukelige

Etterforskerne har ødelagt for seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle de tekniske bevisene i Madeleine-saken, inkludert DNA-bevisene mot Kate og Gerry McCann, er i praksis ødelagt.

Det melder den portugisiske avisa 24 Horas, ifølge Daily Mail.

- McCann-ekteparet kan sove godt og vite at de i hvert fall ikke vil bli arrestert nå, sier politikilde.

Madeleine McCann forsvant i sommer fra familiens ferieleilighet i Luz på sørkysten av Portugal.

Foreldrene hennes, Kate og Gerry McCann, ledet først en svært offentlig leteaksjon etter datteren, før de fikk status som mistenkte i saken.

Klarte ikke å sperre av

En stor mengde beviser i saken, inkludert DNA-bevis, er sendt til et laboratorium i Birmingham.

En av årsakene til at bevisene skal være ødelagt, er at politiet ikke klarte å sperre av foreldrenes leilighet godt nok etter at den lille jenta ble savnet. At politiet ikke klarte det har vært kjent lenge, men dette er første gang en politikilde bekreftet at det er et problem for etterforskningen.

ET BARN FOR LITE: Gerry og Kate McCann, her med tvillingene Sean og Amelie, hevder sin uskyld i deres egen datters forsvinning. Foto: Scanpix
ET BARN FOR LITE: Gerry og Kate McCann, her med tvillingene Sean og Amelie, hevder sin uskyld i deres egen datters forsvinning. Foto: Scanpix Vis mer

Tekniske bevis borte

Årsaken til at de ikke klarte å sperre av, skal være at de ikke brukte godt nok teknisk utstyr.

Da spesialistene som skulle sette i gang med de tekniske analysene på stedet, skal mange av de tekniske bevisene allerede ha vært borte.

Bevis fra foreldrenes leiebil skal også ha redusert verdi. Det skal ha vært funnet DNA-materiale fra Madeleine i bilen som foreldrene leide 25 dager etter at hun forsvant. 

- Utrolig

Daily Mail skriver at en kilde ved laben beskriver opplysningene om bevisene som utrolige.

- Vi har strålende etterforskere, vi har gode ressurser, men vi har ikke utstyret til å sperre av åsteder og gjøre det mulig å samle inn de nødvendige bevisene.

- Alle Madeleine-bevisene er ubrukelige
FORTSATT FORSVUNNET: Madeleine McCann.