Alle meklerne i Exact sies opp

- Kan ikke bruke mer penger på et tapssluk, sier OBOS.

SIER OPP ALLE MEKLERNE: Kjeden Exact, som eies av OBOS, går over til franchisekjede. Alle meklerne sies opp, men får tilbud om å overta kontorene på franchisebasis. Illustrasjonsfoto: ESPEN RØST
SIER OPP ALLE MEKLERNE: Kjeden Exact, som eies av OBOS, går over til franchisekjede. Alle meklerne sies opp, men får tilbud om å overta kontorene på franchisebasis. Illustrasjonsfoto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alle meklerne i eiendomsmeklerkjeden Exact sies opp i løpet av mars. Eieren OBOS trekker seg ut på grunn av store underskudd de siste fire årene.

Kjeden skal nå omdannes til en franchisekjede, og de ansatte tilbys å overta sine respektive kontorer for å drive disse på franchisebasis, skriver OBOS i en pressemelding.

- Tapssluk- Dette har vært en svært vanskelig beslutning og jeg vet at den får store konsekvenser for de det gjelder, men av hensyn til resten av OBOS-konsernet kunne vi ikke lenger fortsette å bruke penger på et tapssluk. De ansatte i Exact får tilbud om å overta kontorene på franchisebasis. OBOS vil bidra med oppstartshjelp for hver enkelt franchisetaker, sier konsernsjef Martin Mæland.

Oppsigelsene gjelder 67 personer ved elleve kontorer, og omfatter alle meglere og meglerassistenter i tillegg til stabs- og støttefunksjoner. Alle Exact-ansatte ble orientert av konsernsjef  Mæland på et allmøte onsdag morgen.

Ifølge NA24 gikk Exact med 1,9 millioner kroner i minus i 2005, 4,8 millioner i minus i 2006, resultatet forverret seg i toppåret i boligmarkedet 2007 til 11 millioner i minus. 2008 endte i 32,4 millioner i tap, og tilsammen utgjør dette like over 50 millioner kroner i minus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer