Alle mot alle i Clinton-saken

Etter at Gulfkrigen igjen er i ferd med å ta mindre spalteplass, og Tony Blair etter hvert er på vei tilbake til England, blusser igjen Bill Clintons angivelige sex-eskapader opp igjen i pressen. Denne gang er det hans personlige sekretær som er i søkelyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bildet av en høyreorientert heksejakt kan ha fått en alvorlig skrape, i det Bill Clinton's personlige sekretær Betty Currie nå i følge NBC kan ha gitt avslørende detaljer om presidentens angivelige møter med Monica Lewinsky. NBC gjengir nyheter først rapportert av New York Times.

Påvirket forklaring?

I følge avisa skal Bill Clinton ha kalt Currie inn til arbeid søndag 18. januar med den hensikt å være sikker på at det som eventuelt skulle komme fram i hennes samtaler med spesialetterforsker Kenneth Starr var i samråd med det han selv hadde sagt. The New York Times skriver at Clinton skal ha forsøkt å påvirke Betty Curries forklaring. Han skal ha gjentatt at ingenting skjedde mellom Lewinsky og ham selv, og han skal ha stilt Currie ledende spørsmål av typen «Vi var aldri alene, ikke sant?».

 Kilder sier likevel at Currie skal ha fortalt Starr at presidenten og Lewinsky har vært alene ved flere anledninger, men hun veit ikke om de to har hatt seksuell omgang.

 I tillegg skal Betty Currie ha gitt Starr og hans team en del objekter som skal være gaver fra Clinton til Lewinsky. Det skal blant annet være snakk om en hårnål, en brosje og en kjole.

 Årsaken til at alt dette kommer opp nå, og ikke tidligere, skal i følge The New York Times være at Currie skal ha vært revet mellom lojalitet til sin sjef og plikt til å fortelle sannheten. I dagene etter bråket rundt Lewinsky ble Currie sykemeldt i flere dager.

Beskylder hverandre

Det Hvite Hus har allerede kategorisk avvist det hele som «falske lekkasjer skapt for å forlede både reportere og det amerikanske folk».

 Spesialetterforsker Starr fortsetter å presse Lewinsky for en forklaring, og hennes advokat William Ginsburg beskylder ham for å forsøke å presse henne til å juge.

 I følge kilder som følger saken nøye skal det være klart for en siste «showdown» mellom de to parter hvert øyeblikk. Det er da ventet at man endelig skal få bekreftet eller avkreftet en del av de spekulasjonene som har kommet under og i kjølvannet av den såkalte hestehandelen om immunitet som har pågått de siste måneder.

 Det som synes helt klart er at de aller fleste parter etter hvert både har en del å vinne og en del å tape, og at denne saken ikke kommer til å miste sin intensitet før det hele blir avgjort i en form for juridisk instans. Media har i hvert fall ikke tenkt til å la saken ligge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer