Alle mot Enoksen i Stortinget

Samordnet angrep mot olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partiledere og opposisjonens toppfolk innen energi gikk gang på gang i strupen på ham i spørretimen i Stortinget og krevde svar på om alt fra industrikraft og det fusjonerte storselskapet på norsk sokkel til rensing av gasskraftverk og utslippsmål.

Enoksen framholdt at regjeringen er like opptatt av maktspredning, ressursforvaltning og reell konkurranse i norske oljemiljøer som opposisjonspartiene. Han varslet en stortingsproposisjon i mars.

- Her vil alle relevante spørsmål knyttet til fusjonen bli grundig drøftet. Derfor kan jeg ikke gi konkrete svar i dag, sa Enoksen.Trang navnedebatt Høyre-leder Erna Solberg åpnet runden om det fusjonerte, men foreløpig navnløse selskapet, og etterlyste en debatt om mer grunnleggende sider ved fusjonen enn en smalsporet krangel om hva barnet skal hete.

- Det skjer en maktkonsentrasjon på norsk sokkel som kan føre til ensretting og mindre konkurranse, advarte Solberg.

Frps Ketil Solvik-Olsen, en av spørretimens flittigste deltakere, sa at Fremskrittspartiet i utgangspunktet også støtter fusjonsprosjektet, men at partiet nærer en viss bekymring for at det blir ett gigantisk selskap som skal diktere alt som skjer på sokkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer