Terroren på Sri Lanka

- Alle muslimer er ikke IS

Muslimer i Colombo frykter hevnangrep etter terroren.

PETTAH: Dagbladet er på plass i den muslimdominerte bydelen Pettah i Sri Lankas hovedstad Colombo. Video: John T. Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

COLOMBO (Dagbladet): I det muslimdominerte nabolaget Pettah er de mange småbutikkene i dag for første gang åpne siden bombeangrepene søndag. Flere av målene, som St. Anthony-kirka og hotellet Kingsbury, ligger bare noen steinkast unna.

Alt er ikke normalt. På tross av mange mennesker i gatene og bønnerop fra minareten på verdenskjente Den røde moské er det en trykket stemning. Politiet er svært synlig i gata og sjekker flere personer.

- De sjekker en motorsykkel for sprengstoff et par kvartaler borte, forklarer en butikkinnehaver, en av områdets få hinduer.

Sikkerhetsregimet i moskeen er strengt. Folk som kommer til bønnen i 12-tida bærende på plastposer, blir bryskt avvist av vakter.

Tilbakeholdne

Sri Lankas muslimer, som utgjør knappe 10 prosent av befolkningen, er kommet i fokus etter angrepene, som krevde minst 359 liv - de fleste kristne som deltok i påskegudstjeneste. Myndighetene peker på den hittil ukjente lokale islamistgruppa National Thoweed Jama'at (NTJ), og Den islamske stat (IS) hevder de står bak.

Folk er generelt tilbakeholdne med å snakke med Dagbladet, og hevder ting går som normalt. Nawah (24) og Hamad (41) tør likevel opp etter hvert, på betingelsen at vi ikke tar bilde av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer