Alle nordmenn ute av Lombok

To mennesker er drept og seks er skadd i opptøyene. Alle nordmennene er nå reddet ut av voldsdramaet på turistøya Lombok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoteller i de største turistområdene slo opp skilt om at «Allah er stor» og «Muslimsk eiendom» for å forhindre angrep fra muslimer, melder Reuters.

- 200 personer sto sammen og sjekket identifikasjonspapirene til alle som gikk forbi. De som var kristne ble dratt til side, sier en polititalsmann til Reuters.

De 20 norske turistene som var på øya da opptøyene begynte skal være evakuert.

- Jeg har nettopp snakket med sjefen for hotellet «vårt» i Senggigi. Han hadde ringt alle de store hotellene på Lombok og kunne fortelle at det ikke er noen norske turister igjen der. Alle har nå reist til Bali. Men jeg kan jo ikke garantere at ingen bor på små pensjonater eller lignende, sier Ragnar Wikstrøm i Wikstrøm Reiser i Skien, som er en av de største norske reiseoperatørene på Asia.

Ifølge NTB har selskapet har hatt rundt 25 turister på øya de siste dagene, stort sett familiefolk mellom 30 og 60 år. Hotellet har i dag ordnet med transport og båtskyss til Bali for alle som ville reise.

- Nå skal det være igjen totalt 20 turister på hotellene på øya, og det er folk som har valgt å bli, sier Wikstrøm.