ALLE IDENTIFISERT: Stabssjef Johan Fredriksen (bak) opplyste i dag at alle ofrene for terrorangrepene er identifisert. Foran ses politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby, som også svarte på spørsmål fra pressen. Foto: Morten Holm/Scanpix
ALLE IDENTIFISERT: Stabssjef Johan Fredriksen (bak) opplyste i dag at alle ofrene for terrorangrepene er identifisert. Foran ses politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby, som også svarte på spørsmål fra pressen. Foto: Morten Holm/ScanpixVis mer

Alle omkomne er identifisert

Dette opplyser politiet på en pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politet bekrefter at alle omkomne er identifisert etter terroraksjonene forrige fredag. Politiet holder nå på med å varsle de pårørende. De håper å slippe navnet på de resterende omkomne i kveld kokka 18.00.

Dette opplyser politiet på en pressekonferanse der stabssjef Johan Fredriksen og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er tilstede. Fredriksen tar ett forbehold på at de har identifisert samtlige omkomne, de har fortsatt en bekymringsmelding på en utenalnsk statsborger, men de tror ikke vedkomne er blant ofrene.

Fredriksen skryter av Kripis identifiseringsgruppe.

- De har gjort en formidabel jobb. De fortjener stor ros, sier Fredriksen.

- Samarbeidsvillig Politiadvokat Hjort Kraby gjentar at dagens avhør av Anders Behring Brevik er en gjennomgang av det tidligere avhøret som er gjort og at det ikke vil bli stilt nye spørsmål.

- Vi vil gjennomføre nye avhør neste uke, men vi ønsker ikke å gå ut med tid og sted av sikkerhetsmessige hensyn, sier Hjort Kraby, som seinere legger til at de neste avhørene vil være langt mer konfronterende og at det vil bli stilt nye spørsmål.

Behring Breivik skal være samarbeidsvillig og rolig under avhør.

Hjort Kraby ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte om Anders Behring Breivik hørte på musikk under massakren på Utøya. De ønsker heller ikke å kommentere ryktene rundt noen plastflasker i vannet rundt Utøya.

Politiadvokaten sier også at det var plast over vinduene på bilen som fraktet Behring Breivik til avhør i dag på grun av sikkerhetshensyn, samt at Behring Breivik skal være i total isolasjon.

Politiet ønsker ikke å kommentere om Behring Breivik benyttet en walkie-talkie under massakren på Utøya. De sier at de vil komme tilbake med informasjon om dette ved en seinere anledning.

Undersøker paramilitær trening Fredriksen opplyser at det er to tidslinjer når det gjelder politiets respons etter terrorangrepet, en formell og en uformell. Han sier at de to tidslinjene er forskjellige og at de på et seinere tidspunkt kan komme til å frigi den uformelle tidslinjen og gi kommentarer.

Hjort Kraby ønsker ikke å gi noen kommentar angående andre terrorceller.

- Vi har ikke gjort noen andre pågripelser og det er ingenting som tyder på at det er andre celler.

Politiet har ennå ikke sjekket ut opplysningene om at Behring Breivik har mottatt militær trening i utlandet.

- Vi kan bekrefte om at vi hørt rykter om at Behring Breivik mottok paramilitær trening i Hviterussland. Vi skal undersøke det, sier Hjort Kraby.

Hjort Kraby sier at Behring Breivik i utgangspunktet ikke kommer til å samarbeide med de oppnevnte rettspsykiaterne.

- Han har sagt at han ikke ønsker å snakke med rettspsykiatere fra Norge.

Politiet sier at de har fått inn mange tips i saken.

- Vi har blant annet fått inn mye videomateriale. Det kan virke uviktig der og da, men det kan være viktig for å kartlegge bevegelsene hans, så vi ønsker at publikum leverer dette, sier Hjort Kraby.

- Lite plyndring i Oslo Politiet har satt ned en egen gruppe som skal undersøke Behring Breiviks nettbruk, blant annet aktivitet på høyreekstreme nettsider.

På spørsmål om det har vært plyndring etter at flere butikker fikk vinduene knust, sier Fredriksen at det har vært ytterst få episoder.

- Publikum har vært fantastiske etter det som skjedde og vi har ikke fått mange slike meldinger.

Hjort Kraby avslutter med å si at de har en god oversikt over Anders Behring Breiviks bevegelser i forbindelse med bombeangrepet på regjeringskvartalet.

Fredriksen innledet pressekonferansen med å be publikum og media om å respektere sperringene rundt regjeringskvartalet og sonen rundt Utøya. I Oslo sentrum vil de avsperrede områdene gradvis bli tilbakeført til eierne, dette vil forhåpentligvis føre til en rask normalisering i sentrum, sier Fredriksen.

Fredriksen sier at det fortsatt gjenstår mye arbeid på Utøya og at det vil ta tid før AUF-øya blir levert tilbake til publikum.