Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle ønsker at Helmersen skal få penger. Han trenger penger

Robin Vedvik Helmersen (25) forklarer seg i retten i dag.

PÅ VEI TIL RETTEN: Robin Vedvik Helmersen har med seg kjæresten og familien i Oslo tingrett i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅ VEI TIL RETTEN: Robin Vedvik Helmersen har med seg kjæresten og familien i Oslo tingrett i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag skal Robin Vedvik Helmersen (25) forklare seg i Oslo tingrett. For ett år og tre måneder siden ble han alvorlig og livstruende skadet da en isblokk falt ned fra en bygård og ga ham alvorlige skader som kraniebrudd og indre blødninger. I fire måneder svevde den unge gutten mellom liv og død.

Den lille rettssalen i Oslo tingrett er full av pressefolk, familie og venner av Helmersen. Foreldrene og kjæresten følger sammen med Helmersen saken fra første rad.

Kenneth Sandvold er sammen med broren Willy Sandvold tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse. Bik Bok-gründeren Kenneth Sandevold eier gården som isblokken falt ned ifra, og ifølge tiltalen skal han ikke ha sørget for forsvarlig snørydding.

- Dette er en dypt tragisk sak. Alle ønsker at Helmersen skal få penger. Han trenger penger, sier Cato Schøitz, Kenneth Sandvolds forsvarsadvokat.

Han ber retten nullstille seg og prøve å ikke legge vekt på den store pressedekningen av saken, som han mener har vært veldig ensidig.

Han sier de har ønsket at saken skulle løses utenfor domstolen og at de har lagt godviljen til både strafferettslig og forsikringsmessig. Han understreker imidlertid at dette ikke har noe å gjøre med erkjennelse av skyld.

Flere vitner, blant annet Helmersens kjæreste skal vitne i retten i dag. Helmersen og kjæresten var begge ferdig med eksamen ved Bjørknes skole og snakket på telefon da ulykken skjedde.

Bistandsadvokat Christian Lundin sier rettsaken vil bli en stor påkjenning for Helmersen, men at både han og familien er klare for å komme i gang.

- Samtidig er det vanskelig for ham at ingen, verken tiltalte eller forsikringsselskaper, vil påta seg ansvaret for det som skjedde, sier han til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer.

SKAL FORKLARE SEG: Robin Vedvik Helmersen skal forklare seg i retten i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SKAL FORKLARE SEG: Robin Vedvik Helmersen skal forklare seg i retten i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer