-  Alle på Cuba er redde

Kubanerne forbereder seg på den karibiske orkanen Ivan. Fidel Castro sammenlikner uværet med et atombombeangrep og maner til disiplin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens folk på Jamaica rydder opp etter den ødeleggende orkanen, forbereder kubanerne seg på å stå imot det kraftige uværet. Det er utstedt orkanvarsel for hele den vestlige delen av Cuba, og flere tusen mennesker skal være evakuert fra byene på østkysten, melder BBC.

Cubas leder, Fidel Castro, har sagt at myndighetene har gjort alt de kan for å forberede øya på møtet med orkanen Ivan, som har fått tilnavnet «den grusomme», etter å ha tatt livet av minst 50 mennesker.

Etter å ha blitt klassifisert til kategori 5 - øverste trinn på Saffir-Simpsons styrkeskala - ble orkanen i går nedgradert til kategori 4. Ivan skal likevel anses som svært farlig, og kubanerne er redde for hva som vil skje når de rammes.

Maria del Carmen Boza (65) tror møtet med Ivan kan bli tragisk.

-  Alle på Cuba er redde. Det ser ut som dette kan bli riktig ille, sier hun til BBC.

De sørøstlige delene av USA er også forberedt, etter som det er ventet at orkanen etter hvert vil bevege seg mot Florida, som allerede er rammet av orkan to ganger på én måned.

FRYKTER IVAN: Orkanen Ivan er på full fart mot den vestlige delen av Cuba, og innbyggerne i La Coloma, vest for Havana, evakuerte hjemmene sine i går.
ORKANEN IVAN: Som han så ut på satelittfoto søndag 12. september.