PAPPAPERM: Dagens regjering med Høyre og Frp har kuttet fedrekvoten fra 14 til ti uker. Nå vurderer alle de andre partiene å reversere kuttet. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PAPPAPERM: Dagens regjering med Høyre og Frp har kuttet fedrekvoten fra 14 til ti uker. Nå vurderer alle de andre partiene å reversere kuttet. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Alle partiene bortsett fra Høyre og Frp vil ha lengre pappaperm

Foreslår å øke kvoten til 14 uker. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige partier på Stortinget, bortsett fra Frp og Høyre, ønsker å reversere regjeringens kutt i fedrekvoten.

Dagens regjering med Høyre og Frp har kuttet fedrekvoten fra 14 til ti uker. Nå vurderer alle de andre partiene å reversere kuttet, melder NRK.

Programkomiteene i Ap, SV og KrF foreslår å øke kvoten til 14 uker. Landsmøtene i Sp, Venstre og MDG skal behandle forslag om å dele permisjonstiden inn i tre like store deler, til mor, far og en fellesperiode.

– Det var absolutt et feiltrinn å redusere fedrekvoten, sier stortingsrepresentant Kirsti Bergstø (SV) til NRK.

Høyres Henrik Asheim mener likevel det var riktig å kutte fedrenes kvote.

– Nå får familiene fire uker ekstra som de kan fordele fritt. Alternativet var at hvis far ikke kunne ta alle 14 ukene, så ble familien fratatt disse ukene. I balanse mellom det å ha en fedrekvote og å anerkjenne at familiene er forskjellig, mener jeg ti uker er et riktig nivå, sier han.

Høyre vedtok på sitt landsmøte i helgen å beholde dagens ordning med fedrekvote. Partiet har tidligere ment at foreldre skulle kunne fordele permisjonen seg imellom.

(NTB)