- Alle partimedlemmer skal nå skille seg fra sine koner

Putins skilsmisse mobiliserer vitsemakere.

VI VIL SKILLES: Vladimir Putin og kona Ludmila da de kunngjorde at de skal skilles i forrige uke. Foto: AP /Scanpix
VI VIL SKILLES: Vladimir Putin og kona Ludmila da de kunngjorde at de skal skilles i forrige uke. Foto: AP /ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin sa i forrige uke at han og kona Ludmila skiller seg. Det er første gang på mer enn 300 år en russisk leder skiller seg.

Den siste var Peter den store, som skilte seg fra sin religiøst svermeriske kone etter ti års ekteskap, som 27-åring, i 1698. Han tvang ex-kona til å gå i kloster.

Strider mot familiepolitikken

Putins ekteskapsbrudd skaper ikke de store overskrifter i Russland, til tross for at bruddet strider både mot Putins konservative familiepolitikk, og mot den russiske kirkens syn på ekteskapet.

Det var en allment godt kjent hemmelighet at Putin og hans kone knapt så hverandre før de kunngjorde sin skilsmisse etter en teaterforestilling i forrige uke, og Putin har de siste åra blitt knyttet til en rekke unge, vakre kvinner, spioner og olympiere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.