Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle passasjerene overlevde da fly krasjlandet i lagune i Mikronesia

Det skal ha vært mellom 40 og 50 personer på flyet.

FLYSTYRT: Et fly krasjlandet i Stillehavet fredag morgen. Alle overlevde i ulykken. Video: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige passasjerer og hele besetningen overlevde et fly krasjlandet i en Stillehavs-lagune fredag morgen, skriver nyhetsbyrået AP.

Flyet, fra Air Niungi, krasjet i vannet like ved rullebanen på på Chuukøyene i Mikronesia i det vestlige Stillehavet under et landingsforsøk.

- Det var surrealistisk. Jeg trodde vi hadde landet hardt til jeg så et hull i siden på flyet og vann som kom inn, og jeg tenkte: «Det er ikke sånn det skal være», forteller Bill Jaynes, en av passasjerene, i en video som er postet på Facebook, skriver The Guardian.

- Vi kom inn lavt, veldig lavt. Uheldigvis fikk flyvertinnene panikk og begynte å rope. Jeg prøvde å holde roen og hjelpe så mye jeg kunne.

Bilder fra stedet viser personer som blir reddet bort fra flyet i båter, og alle skal altså ha overlevd den dramatiske krasjlandingen.

- Jeg er ekstremt imponert over de lokale, som umiddelbart kom ut i båter. En skulle kanskje trodd at de var redde for å nærme seg et fly som nettopp hadde krasjet, men de var fantastiske, sier Jaynes.

- Vet ikke hva som skjedde

Ifølge sjefen for den lokale flyplassen, Jimmy Emilio, var det 47 personer om bord på flyet.

- Vi vet ikke hva som skjedde. Folk ble reddet av båter. 36 passasjerer og 11 besetningsmedlemmer ble alle reddet, men flyet synker nå, sier Emilio, ifølge Retuers.

I en kort uttalelse fra flyselskapet heter det at alle om bord på flyet, en Boeing 737, hadde klart å komme seg ut av flyet, og at flyselskapet gjør alt som står i deres makt for å forsikre seg om at passasjerene kommer i trygghet og får alt de trenger.

Flere av passasjerene skal ha pådratt seg bruddskader under landingen.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!