RANERE: Den ene raneren ble skutt. De andre er nå pågrepet, mener politiet. Foto: Leserbilde/Expressen
RANERE: Den ene raneren ble skutt. De andre er nå pågrepet, mener politiet. Foto: Leserbilde/ExpressenVis mer

- Alle ranerne pågrepet etter gullsmedranet i Sverige

Politiet mener de har kontroll på alle gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel kvinne ble hentet inn til avhør lørdag ettermiddag, og senere ble hun pågrepet for medvirkning til grovt ran.

Fra før er to menn på 19 og 22 år blitt pågrepet for grovt ran, og en 21 år gammel kvinne - storesøsteren til 19-åringen - er pågrepet for medvirkning.

Samtidig kjemper en 26 år gammel mann for livet på Karolinska Universitetssjukhuset etter å ha blitt skutt av politiet da ranerne skulle til å kjøre vekk fra gullsmedforretningen.

26-åringen har den siste tiden bodd i Norge og kom hjem til Sverige for rundt to uker siden fordi han trengte penger, ifølge Expressen. Mannen har bodd i nærheten av Trondheim og i en kort periode drevet en kafeteria i Trøndelag, skriver Dagbladet.

Skutt i hodet Ifølge øyenvitner var han i ferd med å kaste en bag med byttet inn i bilen da han plutselig hevet våpenet fordi politiet ankom stedet. Han skal ha skutt tre ganger før politiet besvarte ilden og traff ham i hodet.

- Tilstanden hans er uforandret, den er svært alvorlig. Politiet er fremdeles på plass på sykehuset, sa politiets pressesjef Lars Byström til Expressen søndag.

Løslatt Søndag ettermiddag ble en 21-åring løslatt. Han er mistenkt for å ha beskyttet en av ranerne, og til tross for at han nå er på frifot, står mistanken mot ham ved lag, skriver Aftonbladet.

- I utgangspunktet ble personen pågrepet fordi det var fare for at han kunne påvirke etterforskningen. Nå foreligger ikke den risikoen lenger, og derfor er det heller ingen grunn til fortsatt pågripelse, sier politiets pressesjef Lars Byström.

21-åringen selv nekter straffskyld.

Vokst opp sammen De fem som er mistenkt for det grove ranet eller for å ha medvirket til det, tilhører samme vennegjeng og har vokst opp sammen sør for Stockholm, ifølge svenske medier. Flere av mennene er tidligere straffedømt.

Ranet skjedde ved 11.30-tiden fredag formiddag, da tre maskerte og bevæpnede menn gikk i en gullsmedbutikk i et kjøpesenter i sentrum av den svenske byen Södertälje. En fjerde person satt og ventet i en bil utenfor kjøpesenteret, ifølge øyenvitner.

(NTB)