- Alle regler skal følges, de skal ikke brytes

Statsminister Stoltenberg har snakket med Åslaug Haga om byggetabbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Olje- og energiminsiter Åslaug Haga har vært i hardt vær de siste dagene. Tirsdag ble det avslørt at hun har bygget en ulovlig brygge ved hytta i Stryn, deretter ble det kjent at hun har satt opp og leid ut et stabbur på tunet sitt i Ås uten de nødvendige godkjenninger.

På en pressekonferanse i går, sa en gråtkvalt minister at hun hadde vurderte å trekke seg fra sin stilling etter de mange negative medieoppslagene.

Men statsminister Jens Stoltenberg ønsker å beholde sin statsrådkollega i regjeringen.

- Jeg har ingen planer om å skifte henne ut, sier han til Dagbladet.no. Samtidig gjør statsministeren klart at Haga må rydde opp i byggerotet.

- Regler er til for å følges, derfor mener jeg det er riktig at Åslaug Haga har tatt initiativet til at det blir ryddet opp i det som er uklart og eventuelle regelbrudd.

- Ikke regjeringens ansvar

Statsministeren ønsker tydeligvis ikke og blandes inn i Hagas problemer.

- Dette er en sak som handler om hennes private forhold til bygningsmyndighetene i Ås og kommunen i Stryn. Dette er ikke en sak regjeringen har behandlet eller skal ta noen stilling til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer