Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle regner nå med at Navarsete gir seg. Spørsmålet er bare når

Sp's Jenny Klinge ber landsstyret ta hastemøte om krisa.

BER OM AVKLARING: Senterpartiets Jenny Klinge mener landsstyret må hasteinnkalles for å ta en avgjørelse om det er aktuelt med et lederskifte allerede før 2015. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BER OM AVKLARING: Senterpartiets Jenny Klinge mener landsstyret må hasteinnkalles for å ta en avgjørelse om det er aktuelt med et lederskifte allerede før 2015. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenny Klinge mener Senterpartiets høyeste organ mellom landsmøtene, landsstyret, nå må ta grep om krisesituasjonen i partiet. For bare kort tid siden åpnet Navarsete for at hun kan komme til å gå.

- Det er tydelig at Liv Signe Navarsete må gå i løpet av våren eller på neste landsmøte. Alle regner nå med at hun gir seg og at det blir et lederskifte. Spørsmålet er bare når, sier Klinge til Dagbladet.

- Noe må skje nå
Stortingsrepresentanten er en av mange som nå er lei krisen i partiet og den uavklarte situasjonen. I dag kan Dagbladet fortelle at sentrale kilder nå utelukker at Liv Signe Navarsete kan bli gjenvalgt.

- Noe må skje nå. Det må bli ro i organisasjonen. Slik situasjonen er for tiden, gjør det at partiet ikke kan fungere godt mye lenger, sier Klinge.

- Må hasteinnkalles Derfor tar hun til ordet for at landsstyre hasteinnkalles for å avklare om det er grunnlag for et ekstraordinært landsmøte.

- Hvis ikke Navarsete kommer med en avklaring selv, må vi ha en debatt i landsstyret om hva vi gjør nå. Den debatten må vi tørre å ta. Jeg støtter både Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum, men det er nok Trygve som står nærmest til å overta denne gangen. Det som kan løse situasjonen er at landsstyret tar en debatt om det som har kommet fram om et lederskifte og om det er grunnlag for et ekstraordinært landsmøte. Når landsstyremøtet har gjort det, må vi alle forholde oss konklusjonen derfra, sier Klinge.

- Kan skape ro Det tror hun kan bidra til å skape ro i partiet.

- Den uavklarte situasjonen tjener verken partiet eller Liv Signe Navarsete. Landsstyret bør ta en diskusjon på hva vi gjør nå. Hvis det ikke er et flertall for et ekstraordinært landsmøte nå, bør vi få ro til 2015, sier hun og legger til:

- Vi kan ikke leve med situasjonen slik den er nå. Det er et konfliktfokus og krisefokus som gjør at vi mister motivasjonen. Etter regjeringsskifte var vi i stortingsgruppa godt i gang i igjen og full av pågangsmot. Navarsete gjorde en god jobb som parlamentarisk leder, og ting fungerte kjempefint.

- Dårlig håndtert Men så kom havarikommisjonens rapport om alt som har gått galt for partiet og ledelsens dårlige jobb.

- Innholdet i rapporten og håndteringen fra partiet skapte et kaos. Det ble en reprise på mye av det vi allerede har vært igjennom i mange år nå. Da blir man jo lei. Nå håper jeg på en rask avklaring, sier Klinge.

- Tull å kaste Ola Jenny Klinge er en av mange støttespiller Ola Borten Moe har i partiet. Nå reagerer hun kraftig på partikollegers utspill mot nestlederen i Dagbladet i dag.

- Det er tull at Ola må gå. Han representerer en stor del av partiets medlemmer med den politikken han står for. Når det gjelder oljedebatten har han nok ikke en stor del av partiet i ryggen, men han representerer den mest borgerlige siden i partiet og treffer mange av Senterpartiets velgere med sin næringspolitikk. Derfor må vi tenke oss nøye om før vi sier at vi skal kaste ut nestlederen også.

- Uakseptabel ordbruk Men det er Trygve Slagsvold Vedum som også etter Klinges mening vil kunne være en samlende kandidat nå. Likevel trengs en politiker som Ola Borten Moe i ledelsen, mener hun.

- Det er mange som liker de kontroversielle utspillene hans i partiet og at han tør å ta opp en del debatter. Blant annet har han vært med på å sikre en del arbeidsplasser langs kysten, det er det mange i Sp som er opptatt av. Han har vært med på å gjøre partiet interessant, og han er viktig for partiet framover.

I tillegg tar hun sterkt avstand fra den hun mener er et altfor kraftig personangrep på Borten Moe.

- Det er snakk en ordbruk overfor en partikollega som er helt uakseptabel, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media