Alle sier nei, nei, nei

«Vi sier nei, nei, nei,» sang motstanderne under EU-kampen. Nå sier alle et kontant nei til å påta seg ledervervet i Nei til EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Per Olaf Lundteigen, som er leder for Nei til EUs valgkomité, avviser lederkrise.

Nåværende leder, Lisbet Holand , vil ikke fortsette etter bare to år som leder. Nei-dronningen, Anne Enger Lahnstein, har sagt nei takk til å overta vervet. Det samme har stortingsrepresentant Ågot Valle fra SV gjort. Nåværende nestleder i Nei til EU, Gunhild Johansen, har sagt ja til å fortsette som nestleder, men nei til å overta ledervervet. De siste dagene har presset vært lagt på den andre nestlederen, Sp's tidligere mangeårige stortingsrepresentant, Lars Velsand . Men da han ankom festmiddagen i går kveld var han krystallklar overfor pressen på at han ikke blir ny leder. Styremedlem i Nei til EU, Steinulf Tungesvik , er også blitt kontaktet med tanke på å overta lederjobben, men også han har takket nei. Han er statssekretær for Sp hos sosialminister Kleppa.

Valgkomiteens innstilling skulle foreligge klokka 18 i går ettermiddag, men ble utsatt til umiddelbart før valget i dag klokka 13.