RYGGET INN: Politiet etterlyser en sølvfarget Volvo som ble brukt i et sjokkbrekk på Skjetten Nærsenter torsdag morgen. Bilen rygget inn i senteret.
Foto: Politiet / NTB scanpix
RYGGET INN: Politiet etterlyser en sølvfarget Volvo som ble brukt i et sjokkbrekk på Skjetten Nærsenter torsdag morgen. Bilen rygget inn i senteret. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer

Sjokkbrekk i Skedsmo:

- Alle sikkerhetsrutinene fungerte. Det har nok påvirket utfallet

Personene som kjørte en stjålet Volvo inn i en minibank i Skjetten Nærsenter i natt, fikk få minutter til rådighet, ifølge Nokas.

Tre personer rygget en stjålet Volvo inn i Skjetten Nærsenter i Skedsmo i Akershus i natt. Målet var etter alt å dømme en minibank 20 meter inn i lokalet.

- Bilen knuste inngangspartiet og kjørte rett inn i lokalet og videre cirka 20 meter på innsiden, før den traff en minibank, sa operasjonsleder Tom Sandberg ved Øst politidistrikt til Dagbladet i morges.

Det var klokka 04.20 at inngangspartiet knuste og bilen feide inn i det lille kjøpesenteret. Et kvarter seinere, klokka 04.35, fikk politiet melding om hendelsen.

De vil foreløpig verken bekrefte eller avkrefte om det ble stjålet noe i brekket.

- Få minutter

Minibanken på Skjetten Nærsenter driftes av Nokas, opplyser selskapets kommunikasjonssjef, Ådne Mauritzen.

- Jeg kan bekrefte at sikkerhetsrutinene fungerte godt der i natt. Alarmen gikk som den skulle, responsen fra våre vektere og fra politiet var rask, og gjerningspersonene fikk dermed få minutter til rådighet - som nok har påvirket utfallet, sier han til Dagbladet.

Politiet etterlyser fortsatt bilen som ble brukt i forbindelse med brekket. Det var en sølvfarget Volvo 850 med registreringsnummer CE 61033. Bilen ble trolig stjålet i Oslo i natt, opplyser bileieren til Romerikes Blad.

Unge menn

Etterforskningsleder i Skedsmo politistasjonsdistrikt, Bjørn Bratteng forteller Dagbladet at de fortsatt ikke har noen mistenkte i saken.

- Vi jobber bredt med å se på både vinningskriminelle og folk fra eget nærmiljø, sier han.

Politiet gjennomgår bilder fra overvåkningskameraer på stedet - og mener det var tre unge menn som deltok i brekket. To av dem var iført svarte Adidas-gensere og svarte joggebukser, og en iført en grå Performance-genser og trolig lyse joggebukser.

Politiet ønsker også tips og vitneobservasjoner i saken, og ber alle som kan ha informasjon om å ta kontakt på telefonnummer 64 99 91 30.

Vi er interessert i tips fra alle som kan ha sett noe ved og rundt åstedet, eller lagt merke til den etterlyste bilen i forkant eller ettertid av hendelsen, sier Bratteng.

Beskyttet

Generelt skal det være svært vanskelig å stjele penger fra en minibank, forteller Mauritzen i Nokas.

- Pengene er beskyttet av den utvendige kasse, men også på innsiden er det flere sikkerhetsanordninger, blant annet fargepulver, sier han.