<strong>NOK EN TAN:</strong> Presidentkandidat Tan Cheng Bock er en av fire Tan'er som vil bli Singapores neste president. Foto: Stephen Morrison/EPA/Scanpix
NOK EN TAN: Presidentkandidat Tan Cheng Bock er en av fire Tan'er som vil bli Singapores neste president. Foto: Stephen Morrison/EPA/Scanpix Vis mer

Alle Singapores presidentkandidater heter Tan

Singapores neste president heter Tan uansett hvilken av de fire kandidatene som vinner valget i slutten av august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valget tegner til å bli det mest spennende i den rike øystaten siden det ble åpnet for demokratiske valg for 18 år siden.

Men om det er spenning knyttet til hvem som vinner, er det allerede klart hva vinneren heter siden alle har samme etternavn.

Tan er det vanligste familienavnet i bystaten, der etniske kinesere utgjør 75 prosent av befolkningen på 5,1 millioner, hvorav 3,3 millioner er statsborgere av Singapore.

Favoritten til å vinne valget til den stort sett symbolske stillingen er Tony Tan fra regjeringspartiet PAP, som støttes av statsminister Lee Hsien Loong. Men han er avhengig av de uavhengige velgerne for å seire.

De andre tre kandidatene er legen Tan Cheng Bock, som også er medlem av PAP, og forretningsmennene Tan Kin Lian og Tan Jee Say, som begge har tilknytning til opposisjonen.

Om Tony Tan vinner, vil stillingen fortsette å være symbolsk, men om en av de andre Tan-ene vinner, kan den nye presidenten komme til å utnytte sine påvirkningsmuligheter mer aggressivt.

Et av de viktigste temaene ved valget er bekymring rundt behovet for innvandring for å fylle ledige arbeidsplasser i en raskt voksende økonomi.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer