Alle sju er funnet i god behold på Buarbreen

Hadde gått seg fast i breen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de sju personene som søndag kveld gikk seg fast på Buarbreen ved Odda, er funnet i god behold. Et Sea King redningshelikopter søkte i området sent søndag kveld, og like etter klokka 23.30 melder Rogaland politidistrikt at helikopteret hadde funnet alle de savnede.

Alle ble fløyet til Odda, skriver Bergens Tidende.

- Alle de sju savnede er funnet i god behold av Sea King-helikopteret. De hadde gått seg fast i breen. Årsaken var sprekker i breen, opplyser Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk første melding om det savnede turfølget klokka 19.05. De var ventet tilbake i 15-16-tida søndag ettermiddag. Både politiet og Røde Kors sendte mannskaper opp til området på Buarbreen søndag kveld, opplyste operasjonsleder Kjersti Eidsnes.

Klokka 21.34 fikk politiet så inn en melding fra Hovedredningssentralen Sør-Norge om at en amerikansk statsborger i turfølget hadde fått kontakt med en redningssentral i Houston i USA og oppgitt posisjon.

Han fortalte at han var våt og kald, at de var sju i følget, og at ingen var skadd, men at de trengte bistand til å komme seg ned. Buarbreen er en arm av Folgefonna i Odda kommune

(NTB)