Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle skal bli talt i år 2000

Statistisk sentralbyrå skal i november 2000 gjennomføre en folke- og boligtelling. Da må eldste person i hver familie svare på spørsmål om hvem som bor i boligen, boligstørrelse, antall kjøkken, bad, rom og oppvarmingskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved tidligere folketellinger har Statistisk sentralbyrå (SSB) også sendt ut et personskjema for å få opplysninger om yrke, arbeidsreiser, utdanning og inntekt. Men ved tellingen i år 2000, vil SSB selv hente ut alle personopplysninger fra forskjellige dataregistre. De vil derfor ikke sende ut noe personskjema.

Om lag 160 land vil i årene rundt 2000 gjennomføre en tilsvarende telling. Resultatet fra den norske tellingen vil kunne sammenlignes med disse.

- En slik telling gir oss finfordelt statistikk på kommune- og grunnkretsnivå. Kommuner kan gjøre seg nytte av det i planlegging, sier rådgiver ved seksjon for folke- og boligtelling hos SSB, Coen Hendriks, til NTB.

En grunnkrets er i størrelse lik en skolekrets.

Selve tellingsdagen er 3. november 2000. SSB har beregnet at det finnes om lag 2,1 millioner familier på slutten av 2000. Sist telling var i 1990.

Planleggingen av neste års folke- og boligtelling startet i 1994. Den har en samlet kostnadsramme på 76,1 millioner kroner fordelt over årene 1997-2002.