Alle skal på hyttetur til Märtha

Siden prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ble foreldre til lille Leah Isadora, så har venner og familie valfartet til hytta på Bloksberg der prinsessen nedkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Farmor Marianne Solberg Behn kom i dag på besøk og hun fikk holde det lille nurket.

- Det er et lite under, sa den stolte farmoren etter besøket.

Hun avslørte at den nyfødte har arvet trekk av begge foreldrene.

- Hun ligner litt på den ene, og litt på den andre, sa Marianne Solberg Behn som ikke vil røpe hvilke trekk barnebarnet har arvet fra foreldrene.

Onkel igjen

Også Märthas nære venninne, tremenning og forlover fra bryllupet, Marianne Ulrichsen, har tatt seg tid til et lite besøk. Hun hadde med seg sin mann Didrik Vigsnæs på hjemmebesøket.

Kronprins Haakon og kronprinssesse Mette-Marit var i bryllupet til prins Charles og hans kone Camilla, hertuginnen av Cornwall da Märtha fødte. De returnerte til Norge i kveld, men om de rakk et besøk på Hankø vites ikke.

Kronprins Haakon skal på offisielt besøk til Japan i morgen og er ventet hjem senere neste uke.

- Det er veldig hyggelig å bli onkel og vi gleder oss på vegne av Märtha Louise og Ari, sa kronprinsen før prinsebryllup.

Ari hjalp til

Også Märtas jordmor, som var tilstede under fødselen, tok seg tid til å snakke med media i dag.

- Fødselen gikk fredelig og rolig for seg. Det var en helt naturlig fødsel, sier jordmor Åse Grette Mørch.

I løpet av sine 14 år som jordmor har hun hjulpet omlag 300 barn til verden i hjemmefødsler.

- Hjalp Ari til under fødselen?

- Han var en veldig god støtte og gjorde en kjempejobb. Han fikk nok en annen rolle enn om de hadde født på sykehus. Da er det lett at faren føler seg som en gjest, sa Grette Mørch.

BESTEVENNINNEN:</B> Marianne Ulrichsen hadde tatt med seg både mann, barn og bikkje da hun besøkte bestevenninnen Märtha Louise i dag.
HJALP TIL:</B> Jordmor Åse Grette Mørch var den som tok i mot Ari og Mäthas barn. Fødselen har vært planlagt en stund, og Grette Mørch har erfaring med hjemmefødsler. Hun har gjort det vel 300 ganger.