- Alle skoler burde ha dette skiltet

Svenske Pelle (41) hang opp antimobbe-skilt utenfor skolen til barna.

MOBBING FORBUDT: Pelle Wittheden hang opp dette skiltet utenfor Skanskvarnsskolan i Årsta sør for Stockholm. - Alle skoler burde gjøre dette, sier han. Foto: Pelle Wittheden
MOBBING FORBUDT: Pelle Wittheden hang opp dette skiltet utenfor Skanskvarnsskolan i Årsta sør for Stockholm. - Alle skoler burde gjøre dette, sier han. Foto: Pelle WitthedenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg lagde det og hang det opp fordi jeg mener det er et viktig tema og noe vi må diskutere og snakke åpent om i samfunnet, sier Pelle Wittheden (41) fra Årsta sør for Stockholm.

Bildet av antimobbe-skiltet utenfor en skole i Årsta han la ut på bildedelingstjenesten Instagram har blitt plukket opp av en rekke medier i Sverige.

- Jeg hører hele tiden om barn som kaller hverandre stygge ting og som baksnakker hverandre. Det er noe som må tas på alvor, sier Wittheden til nyheter24.se.

Han forteller til Dagbladet at han selv har to barn på den aktuelle skolen, men at det er ingen spesiell hendelse som fikk ham til å henge opp skiltet.

- Skiltet handler ikke om den skolen spesifikt. Det burde hengt «mobbing forbudt»-skilt på alle skoler. Det er et tema vi må snakke mer om og mer åpent om, sier svensken.

Han jobber til vanlig som redigerer for sporten i tv-kanalen SVT. Han setter pris på alle tilbakemeldingene han har fått.

- Det er bare moro at det sprer seg. Folk har kontaktet meg og sagt det var en fin ting å gjøre. Jeg har ikke hørt noe fra skolen ennå, men jeg tror ikke de har noe i mot det de heller, sier Wittheden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram