Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle skoler i Los Angeles stengt etter trusler

640 000 elever på mer enn 900 skoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle skolene i Los Angeles Unified School District holder stengt tirsdag etter at en bombetrussel har blitt ringt inn til et av skoledistriktets styremedlemmer. Det skriver Los Angeles Times.

Det er uklart når trusselen kom og hvem som fikk den, men de ser såpass alvorlig på situasjonen at de ber alle elever og ansatte holde seg hjemme i dag.

Ifølge New York Times vil politiet holde en pressekonferanse om kort tid for å informere om situasjonen, og det skal dreie seg om langt mer enn bare en skole.

Skoledistriktet i Los Angeles består av mer enn 640 000 elever på over 900 skoler, og er med det landets nest største. Det skriver NBC.

FBI har blitt gjort oppmerksom på trusselen, og  alle skoler blir nå gjennomsøkt av politiet. På grunn av det store antallet skoler, er det ventet at dette vil ta resten av dagen, sier skolesjef Ramon Cortines.

- Jeg tar ingen sjanser på å la barn komme til bygninger før jeg vet at de er trygge. Som skolesjef vil jeg ikke ta sjanser med elevenes liv, sier han.

Han sier videre at det er hendelsene i San Bernardino, der 14 personer ble drept, har gjort at de nå er ekstra forsiktige etter den nye trusselen.

Alle elever som allerede hadde rukket å komme seg til skolen tirsdag morgen, vil bli fraktet hjem.

Skolebusser som hadde startet på runden sin, har blitt sendt tilbake til bussdepotet. En skolebussjafør sier til NBC at de ikke får lov til å forlate stedet.

Skolepolitiet sier at foreldre og foresatte må ha med seg gyldig identifikasjon dersom de skal hente barn som allerede er på skolene.

Dagbladet følger saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media