Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle snakker om fallet fra rekkverket i tredje etasje

Kvinne (19) livstruende skadd i Hemsedal.

 SJU METER RETT NED PÅ IS:  Den 19 år gamle kvinnen falt fra rekkverket på terassen i tredje etasje til venstre i dette leilighetskomplekset tilhørende Staven Appartements i Hemsedal. Foto: Privat.
SJU METER RETT NED PÅ IS: Den 19 år gamle kvinnen falt fra rekkverket på terassen i tredje etasje til venstre i dette leilighetskomplekset tilhørende Staven Appartements i Hemsedal. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Kvinnens tilstand var uendret ved 14-tiden, får politiet opplyst ved Ullevål sykehus. Dette opplyser politiets opearsjonsleder Kai Gudbrandsen til Dagbladet.

(Dagbladet): Fallulykken i Hemsedal i går kveld, der en 19 år gammel kvinne fra Hokksund i Buskerud ble livstruende skadd, setter sitt preg i dag på det tettpakkede ferieskistedet.

- Alle vi har truffet på, snakker om det som har skjedd. Og det har vært mange utenfor leilighetene her for å se hvor og hvordan det kan ha skjedd, sier en av påskeferienaboene til Dagbladet.

22-åringen fra Lier og en venninne fikk lagt 19-åringen i stabilt sideleie og ringt 113 umiddelbart etter ulykken. De to og flere venner leier leiligheten i Staven Appartements i første etasje rett under leiligheten i tredje etasje der den 19 år gamle kvinnen og hennes venner bodde.

19-åringen har falt nærmere sju meter fra rekkverket på terrassen i 3. etasje og rett ned på gruslagt isvei.

- Vi sto ute på vår terrasse i første etasje ved 22.30-tiden da vi plutselig hørte et brak på bakken rett ved siden av oss. Jeg husket fra skolen at det er viktig å få lagt en skadd person i stabilt sideleie.

- Min venninne ringte 113, og vakter fra skiområdet var her i løpet av veldig få minutter. De sa de kjente puls, vi ble bedt om å gå inn, og hva som har skjedd etterpå vet vi ikke noe om, sier 22-åringen til Dagbladet.

Den skadde kvinnen ble sendt til Oslo universitetssykehus Ullevål med ambulansehelikopter.

Leilighetene ligger rett ved skiheisen i Hemsedal, et påskeferiested kjent for mange unge gjester.

Satt på rekkverket
- Det var helt vanlig kveldstemning i naboleilighetene da vi sto ute på terrassen. Det var ikke noen krangel å høre fra noe sted. Dette skjedde uten forvarsel, sier 22-åringen til Dagbladet.

Fem venner av den skadde har forklart til politiet at de var inne i leiligheten i tredje etasje da de så 19-åringen falle utfor. Hun var aleine på terassen.

To vitner på veien utenfor leilighetskomplekset har gitt samme forklaring.

- De så ingen andre på terrassen enn kvinnen. Begge observerte henne sittende på rekkverket like før hun falt, opplyser operasjonsleder Kai Gudbrandsen ved politistasjonen i Hønefoss til Dagbladet. 

Hele Norges coronakart