- Alle soldater gråter for mamma når de dør

Norsk delegasjon og Mathilde Moland på besøk i sentralfengselet i Kisangani i dag.

MOR OG SØNN: Mathilde Moland fikk i dag igjen møte sin sønn i sentralfengselet i Kisangani. Foto: Rune Edvardsen.
MOR OG SØNN: Mathilde Moland fikk i dag igjen møte sin sønn i sentralfengselet i Kisangani. Foto: Rune Edvardsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KISANGANI:(Dagbladet): Tjostolv Molands mor, Mathilde Moland, var i dag igjen på besøk i sentralfengselet i Kisangani, sammen med blant andre Rune Edvardsen, legen Terje Erlid og et norsk presskorps.  

Meningen var at legen skulle gjøre undersøkelser på Moland samt flere av de kongolesiske innsatte, men etter lang tid venting på utsiden av fengselet ble følget gjort oppmerksom på at Terje Erlid ikke fikk lov til å ha noe som helst kontakt med Moland eller French.  

Fikk Sørlandschips av morPå innsiden av fengselet holdt Rune Edvardsen en gudstjeneste der han talte til de innsatte, Moland og French var også til stede. Etter gudstjenesten fikk Mathilde Moland lov til å bli med sin sønn på et privat oppholdsrom der de to fikk tid sammen.  

Litt senere under oppholdet i sentralfengselet får den norske delegasjonen også tillatelse til å møte Tjostolv Moland. Sammen med sin mor sitter han tydelig fornøyd og spiser av en pose Sørlandschips, mens Mathilde Moland tørker tårer.  

Tjostolv forteller Dagbladets journalist at han syntes det er fint å ha moren på besøk, og at han ikke lenger er redd for hennes sikkerhet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer