Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle soldater gråter for mamma når de dør

Norsk delegasjon og Mathilde Moland på besøk i sentralfengselet i Kisangani i dag.

MOR OG SØNN: Mathilde Moland fikk i dag igjen møte sin sønn i sentralfengselet i Kisangani. Foto: Rune Edvardsen.
MOR OG SØNN: Mathilde Moland fikk i dag igjen møte sin sønn i sentralfengselet i Kisangani. Foto: Rune Edvardsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KISANGANI:(Dagbladet): Tjostolv Molands mor, Mathilde Moland, var i dag igjen på besøk i sentralfengselet i Kisangani, sammen med blant andre Rune Edvardsen, legen Terje Erlid og et norsk presskorps.  

Meningen var at legen skulle gjøre undersøkelser på Moland samt flere av de kongolesiske innsatte, men etter lang tid venting på utsiden av fengselet ble følget gjort oppmerksom på at Terje Erlid ikke fikk lov til å ha noe som helst kontakt med Moland eller French.  

Fikk Sørlandschips av mor
På innsiden av fengselet holdt Rune Edvardsen en gudstjeneste der han talte til de innsatte, Moland og French var også til stede. Etter gudstjenesten fikk Mathilde Moland lov til å bli med sin sønn på et privat oppholdsrom der de to fikk tid sammen.  

Litt senere under oppholdet i sentralfengselet får den norske delegasjonen også tillatelse til å møte Tjostolv Moland. Sammen med sin mor sitter han tydelig fornøyd og spiser av en pose Sørlandschips, mens Mathilde Moland tørker tårer.  

Tjostolv forteller Dagbladets journalist at han syntes det er fint å ha moren på besøk, og at han ikke lenger er redd for hennes sikkerhet.  

- Så lenge Rune Edvardsen er til stede er jeg ikke redd, forteller Tjostolv.  

Mange tårer
Moland har i lengre tid slitt med ettervirkningene av å ha vært malariasyk, og ifølge Joshua French var Moland døden nær.  

Det norske følget som fikk tilgang til Moland i sentralfengselet ble også svært berørt av det hjerteskjærende opptrinnet mellom mor og sønn og det var ikke bare Mathilde Moland som måtte tørke tårene.  

- Alle soldater gråter for mamma når de dør, sier Tjostolv Moland da Dagbladet kommenterer at det har vært mye tårer denne søndagen. 

Tjostolv kan også fortelle at han ikke lenger deler celle med Joshua French, nå bor han på en soldatavdeling sammen med tre tidligere soldater. 

Mathilde Moland skal etter planen reise hjem i morgen, og var i en periode redd for at i dag ville være siste besøk hos sønnen før hjemreisen, men håper og tror at hun vil få se Tjostolv en gang til før hun reiser.  

Joshua French sier til Dagbladet at han syntes det har vært et fint møte mellom Mathilde og Tjostolv Moland, men at han selv ikke ønsker familien på besøk da han ikke vil utsette dem for det store mediatrykket det er rundt saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media