Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle som føler utrygghet, savn og smerte skal vite at dere ikke er alene i sorgen

Erna Solberg til de etterlatte etter helikopterstyrten.

TRIST DAG FOR NORGE:  Statsminister Erna Solberg sier dette er en trist dag for hele norsk olje- og gassvirksomhet, og for hele det norske folk. 13 personer er antatt omkommet etter helikopterstyren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TRIST DAG FOR NORGE: Statsminister Erna Solberg sier dette er en trist dag for hele norsk olje- og gassvirksomhet, og for hele det norske folk. 13 personer er antatt omkommet etter helikopterstyren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet): De 13 om bord i helikopteret var på vei inn til fastlandet da det gikk galt. Helikopteret styret, 11 personer er funnet døde og de siste to er antatt omkommet. Politiet fant ingen overlevende.

Statsminister Erna Solberg holdt nå i ettermiddag en pressekonferanse om helikoptertragedien.

- Vi har i dag mottatt svært triste nyheter for vårt land, sa Solberg.

- Dessverre er det ingen tegn på overlevende. Våre tanker går til alle som mottar budskapet om at de har mistet sine kjære, og til alle som føler utrygghet, savn og smerte så skal dere vite at dere ikke er alene i sorgen, sier statsministeren.

Hun sier Norge har en av de sikreste olje- og gassproduksjonene i verden, og understreker medfølelsen for alle som nå føler uro. Luftfartstilsynet har innført flyforbud for helikoptertypen som var involvert i ulykken.
 
- Dette er en sorgfull dag for alle som jobber i norsk olje- og gassvirksomhet, men også for alle i det norske samfunnet. Vi føler med det tapet de har av både venner og kollegaer, sier Solberg.

- Helt forferdelig Helikopteret tilhørte CHC Helikopter Service, med base på Flesland, og var på vei tilbake fra Nordsjøen da det styrtet. Deler av helikopteret havnet i vannet ved Turøy i Fjell kommune. Politiet sier søksområdet er svært stort, og to av de 13 er ennå ikke funnet.

Klokka 17 i dag avsluttet de formelt redningsaksjonen.

- Vi har ingen teori om hva som har skjedd, men vi forstår at dette har skjedd brått og uventet, sa innsatsleder Kjetil Øyri ved Vest politidistrikt til Dagbladet i ettermiddag.

Styrten ble først meldt inn av vitner som ringte politiet. Flere så svart røyk og hørte at noe var galt før helikopteret gikk i bakken.

KRASJSTEDET:  Et Helikopter med 13 personer ombord har styrtet ved Turøy i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KRASJSTEDET: Et Helikopter med 13 personer ombord har styrtet ved Turøy i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Det er helt forferdelig. Vi ser rett bort på det, og det ser ut som helikopteret har gått i en liten holme, sa en av de nærmeste naboene ved krasjstedet til Dagbladet tidligere i dag.

Les mer om ulykken her.

Hele Norges coronakart