- Alle som spiller, er ikke terrorister

The Gathering-arrangør sier mange dataspillere føler seg stigmatisert siden de spiller de samme spillene som Anders Behring Breivik spilte.

VIL HA HOLDNINGSENDRING: Pressesjef Simon Eriksen Valvik i The Gathering ønsker å avlive myten om at dataspillere er usosiale mennesker i et mystisk miljø. Han sier mange deltagere på The Gathering føler seg stigmatisert etter at spilldebatten har kommet tilbake etter 22. juli. 
Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX
VIL HA HOLDNINGSENDRING: Pressesjef Simon Eriksen Valvik i The Gathering ønsker å avlive myten om at dataspillere er usosiale mennesker i et mystisk miljø. Han sier mange deltagere på The Gathering føler seg stigmatisert etter at spilldebatten har kommet tilbake etter 22. juli. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): The Gathering er verdens nest største spillarrangement. 5500 ungdom fra hele landet møtes hver påske i Vikingskipet på Hamar for å spille dataspill sammen.

Etter terrorangrepene 22. juli har spilldebatten fått nytt liv i Norge. I går skrev Dagbladet at terrorsiktede Anders Behring Breivik i avhør skal grilles om sitt påståtte liv i spillverdenen. Politiet er svært opptatt av å få vite mer om Breivik ble påvirket og om han fikk våpentrening av spillene Call of Duty: Modern Warfare 2 og World of Warcraft, som han hevder han brukte mye tid på. Spillene er blant de mest populære spillene på markedet og spilles av millioner av mennesker verden over.

Også forsvarerne har Breiviks spillinteresse som et av punktene i deres forsvarsstrategi.

- Breivik var ikke på The Gathering Presse- og informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik i The Gathering ønsker debatten velkommen og sier han har stor forståelse for at politiet ønsker å etterforske denne delen av Breiviks liv. Etter at debatten igjen er på dagsorden og  Dagbladet i går skrev om spillene Breivik hevder å ha fått inspirasjon fra, har det vakt et enormt engasjement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer