VIL HA FULL OVERSIKT:  Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ber alle som var i og rundt Regjeringsvartalet da bomba gikk av 22. juli om å melde seg. FOTO: JONATHAN NACKSTRAND, AFP/SCANPIX.
VIL HA FULL OVERSIKT: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ber alle som var i og rundt Regjeringsvartalet da bomba gikk av 22. juli om å melde seg. FOTO: JONATHAN NACKSTRAND, AFP/SCANPIX.Vis mer

- Alle som tror de er fornærmet, må melde seg

Politiet vil ha kontakt med alle i og rundt Regjeringskvartalet fredag 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi vil at alle de som var i Regjeringskvartalet eller i nærheten da bomba gikk av og som tror de kan være fornærmet, om å kontakte politiet.

Den oppfordringen kom fra politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt med på dagens pressekonferanse om utvikingen i etterforskningen etter terrorangrepet.

Forvirring Ifølge politiadvokaten har det vært en forvirring blant mange om de er fornærmet eller ikke i juridisk termonologi - og om det er nødvendig å ta kontakt med politiet.

Hjelp med erstatning - De som vil status som fornærmet, vil kunne få rett til bistandsadvokat, som ville kunne hjelpe til med eventulle erstatningskrav og hjelp under en rettssak.

Politiet vet at det var i underkant av 200 mennesker på jobb da bomba gikk av 22. juli 15.25. Til vanlig var det nærmere 2 000 menensker som jobbet i Regjeringskvartalet.

Anders Behring Breivik kan ifølge poltiadvokaten bli siktet for forsøk på overlagt drap mot de som var på jobb.

- Han hadde til hensikt at flest mulig skulle tas av dage, sier Hjort Kraby.

Tidligere har politiet sagt at alle som var på Utøya og som bidro til det frivillige hjelpearbeidet også vil få status som fornærmet.