- Alle som vet noe hjelper til

Tamilene til stor hjelp for politiet etter Kalbakken-skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):

- Den hjelpen vi har fått fra det tamilske miljøet er svært viktig og nyttig, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han mener at tamilene opptrer forbilledlig i denne saken.

Søndag ble totalt fire personer skadet i en voldsepisode på Kalbakken, der det ble brukt både pistol og samuraisverd. To personer ligger skadet på Ullevål sykehus. For norsk-tamilen som ble skutt på kloss hold og kvestet av sverd, er tilstanden kritisk og ustabil. Den andre mannen, som nå også er siktet i saken, blir stadig bedre.

Vil beholde sitt gode rykte

Politiet har hatt møter med flere ressurspersoner i det tamilske miljøet. Tamilene vil stoppe kriminaliteten før den får utvikle seg.

- Alle som vet noe hjelper til.

Det sier Kasinathan Nirmalanathan, som er senterleder på tamilsk ressurs- og veiledningssenter i Oslo. Han reagerer sterkt på hendelsen på Kalbakken.

- Vi prøver så godt vi kan å samarbeide, for vi vil ikke ha det slik i vårt miljø. Vi er et redelig samfunn, og tamiler har etterhvert fått et godt rykte både i arbeidslivet, på høyskoler og i skolen, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer