- Alle som vet noe hjelper til

Tamilene til stor hjelp for politiet etter Kalbakken-skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):

- Den hjelpen vi har fått fra det tamilske miljøet er svært viktig og nyttig, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han mener at tamilene opptrer forbilledlig i denne saken.

Søndag ble totalt fire personer skadet i en voldsepisode på Kalbakken, der det ble brukt både pistol og samuraisverd. To personer ligger skadet på Ullevål sykehus. For norsk-tamilen som ble skutt på kloss hold og kvestet av sverd, er tilstanden kritisk og ustabil. Den andre mannen, som nå også er siktet i saken, blir stadig bedre.

Vil beholde sitt gode rykte

Politiet har hatt møter med flere ressurspersoner i det tamilske miljøet. Tamilene vil stoppe kriminaliteten før den får utvikle seg.

- Alle som vet noe hjelper til.

Det sier Kasinathan Nirmalanathan, som er senterleder på tamilsk ressurs- og veiledningssenter i Oslo. Han reagerer sterkt på hendelsen på Kalbakken.

UVURDERLIG HJELP:  Politiet har fått svært god hjelp av publikum etter skyteepisoden på Kalbakken søndag, og er spesielt takknemlige for all hjelpen det tamilske miljøet har gitt dem.
UVURDERLIG HJELP: Politiet har fått svært god hjelp av publikum etter skyteepisoden på Kalbakken søndag, og er spesielt takknemlige for all hjelpen det tamilske miljøet har gitt dem. Vis mer

- Vi prøver så godt vi kan å samarbeide, for vi vil ikke ha det slik i vårt miljø. Vi er et redelig samfunn, og tamiler har etterhvert fått et godt rykte både i arbeidslivet, på høyskoler og i skolen, forteller han.

Flere pågripelser

- Det er kjempeflott at de tar dette ansvaret, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Han skulle ønske flere miljøer var like ansvarsbevisste som tamilene.

- Nå ligger det i kortene at det kommer flere pågripelser de nærmeste dagene, sier han.

Flere møter

I Norge bor det 12.000 tamiler, og de er regnet for å være en innvandrergruppe som er godt integrert. Omkring 7000 tamiler bor i Oslo.

Ressursgruppa samarbeider tett med både politiet og bydel Grorud, der skyteepisoden skjedde.

- Alle som vet noe hjelper til

Nirmalanathan er nå på vei til et nytt møte i kveld, der alle tamilske organisasjoner samt flere idrettslag er kalt inn.

AVSPERRET: Politiet sperret av flere områder på Kalbakken etter skyteepisoden på søndag.
SIKRER SPOR: Politiet sikret seg mange tekniske spor på åstedet.
- Alle tamiler som vet noe om skyteepisoden hjelper til, forteller Kasinathan Nirmalanatha. Han er senterleder på tamilsk ressurs- og veiledningssenter i Oslo.