Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle sørger med Cosby

NEW YORK (Dagbladet): Medfølelsen strømmet mot Bill Cosby og hans familie i timene etter at drapet på sønnen Ennis William (28) ble kjent over hele Amerika. Politiet i Los Angeles etterlyser en hvit mann, mistenkt for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bill Cosby er Amerikas mest kjente farsfigur. Millioner TV-seere føler at de kjenner den vennlige TV-skuespilleren.

Nøkkelvitnet til drapet er den 47 år gamle filmforfatter Stephanie Crane, skriver New York-avisa Daily News. Politiet vil ikke bekrefte hennes identitet. Det finnes bilder av en kvinne, kledd i pels, fra åstedet i millionærdistriktet Bel Air i Los Angeles, natt til i går.

Stephanie Crane har forklart til politiet at Ennis William Cosby var på vei for å besøke henne da han ringte og fortalte at han var blitt forsinket på grunn av en punktering, skriver Daily News.

Mistenkelig mann

Stephanie Crane kjørte til stedet der Cosby sto med sin strandede bil og hadde en kort prat med ham. Hun ventet i sin egen bil for å holde seg varm. Hun har forklart til politiet at hun ble nervøs og kjørte bort da hun så en mistenkelig person komme gående mot Cosbys bil. Da hun vendte tilbake noen minutter seinere, fant hun Ennis William liggende død ved siden av bilen.

New York Daily News skriver at de to hadde møtt hverandre i et selskap sist lørdag. Politiet vil ikke bekrefte identiteten til det kvinnelige vitnet eller si om hun kjente Cosby. Avisa skriver også at et annet vitne befant seg på åstedet denne natta.

På ukjent sted

- Gjerningsmannen oppholdt seg bare på åstedet i noen minutter eller kanskje bare sekunder, men vi vet ikke hvilke hensikter han hadde, sa politimester Willie Williams i Los Angeles i går.

Kilder i Los Angeles-politiet sier til flere aviser og andre medier at de fester lit til forklaringen fra det kvinnelige nøkkelvitnet.

Politiet i Los Angeles lette i går etter spor også i Cosby-familiens hus i Pacific Palisades.

Bill Cosby og resten av familien oppholder seg nå på ukjent sted. Bill Cosby fikk nyheten om sin sønns død mens han arbeidet med opptak til sitt nye TV-show som nå sendes på amerikansk TV.

Mønsterstudent

Ennis William Cosby arbeidet med en doktorgrad i spesialpedagogikk ved Columbia-universitetet i New York. Han var på besøk på vestkysten i juleferien. Lærere og medstudenter ved Columbia gir ham et strålende skussmål som en mønsterstudent og forsker.

Ennis William led av dysleksi og gjorde det dårlig på skolen inntil denne lidelsen ble diagnostisert. Etter at han fikk undervisning som tok hensyn til problemet, oppnådde han fremragende resultater. Hans plan var å forske i lærevansker, med sikte på å utarbeide metoder som kunne brukes i undervisningen av elever med lærevansker.

17. januar: Bill Cosbys sønn skutt og drept

SYMPATI: Familien Cosby overstrømmes av sympatierklæringer etter at sønnen Ennis William ble drept torsdag. Her er Bill og hans kone på vei ut fra sitt hus i New York. Foto: AP
SYMPATI: Familien Cosby overstrømmes av sympatierklæringer etter at sønnen Ennis William ble drept torsdag. Her er Bill og hans kone på vei ut fra sitt hus i New York. Foto: AP