Alle spør om svoren

Glem ribbe hvis den ligger i fryser\'n fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Glem ribbe i kveld når klokka har passert 15 og du har glemt og ta den opp av fryseren.

Hvis ribba er tinet og du fortsatt har drøye tre timer til gjestene kommer, ja da rekker du den planlagte julemenyen med minst mulig margin.

Her på Dagbladet-tv får du tips på tampen.

Den årlige ribbetelefonen 82030200 holder åpent til klokka 17.  Tipsene som telefonvakt, kokk og kjøttskjærer Geir Ove Versland kan gi helt på tampen er enkle og kategoriske:

- Frossen ribbe kan du glemme nå. Det nytter ikke med noen sjokktining. Da bør du finne noe annet i fryseren eller ta kontakt med nærmeste restaurantkjøkken som er åpent i ettermiddag, sier Versland til Dagbladet.no.

Sammen med 15 andre eksperter fra Kjøttbransjens elitelag og Opplysningskontoret for kjøtt har han hjulpet publikum på telefonen flere år på rad.

To tips på tampen

- Absolutt alle spør om svoren. En brent og  forkullet svor går det ikke an å gjøre noe med. Hvis du starter nå, er det to operasjoner å huske på:

1.  først damper du ribba i stekovn under folie i 45 minutter på 230 grader.

2. av med folien, la ribba ligge med svoren opp i ca. 200 grader i to til toogenhalvtime.

TRE TIMER: Hvis ribestykket er tinet og gjestene først kommer om tre timer, kan du fortsatt rekke å servere den perfekte julemiddagen.