Alle spør om svoren

Glem ribbe hvis den ligger i fryser\'n fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Glem ribbe i kveld når klokka har passert 15 og du har glemt og ta den opp av fryseren.

Hvis ribba er tinet og du fortsatt har drøye tre timer til gjestene kommer, ja da rekker du den planlagte julemenyen med minst mulig margin.

Her på Dagbladet-tv får du tips på tampen.

Den årlige ribbetelefonen 82030200 holder åpent til klokka 17.  Tipsene som telefonvakt, kokk og kjøttskjærer Geir Ove Versland kan gi helt på tampen er enkle og kategoriske:

- Frossen ribbe kan du glemme nå. Det nytter ikke med noen sjokktining. Da bør du finne noe annet i fryseren eller ta kontakt med nærmeste restaurantkjøkken som er åpent i ettermiddag, sier Versland til Dagbladet.no.

Sammen med 15 andre eksperter fra Kjøttbransjens elitelag og Opplysningskontoret for kjøtt har han hjulpet publikum på telefonen flere år på rad.

To tips på tampen

- Absolutt alle spør om svoren. En brent og  forkullet svor går det ikke an å gjøre noe med. Hvis du starter nå, er det to operasjoner å huske på:

1.  først damper du ribba i stekovn under folie i 45 minutter på 230 grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer