Alle svensker får brosjyre fra myndighetene: Slik skal du forberede deg på krig, krise og terror

«Om Sverige blir angrepet av et annet land kommer vi aldri til å gi opp. Alle påstander om at motstanden vil opphøre er falske».

FORBERED DERE: 4,8 millioner svenske husstander får den nærmeste tiden tilsendt en informasjonsbrosjyre fra myndighetene. Der blir de bedt om å være forberedt i tilfelle landet rammes av krig, kriser eller terrorangrep. Skjermdump: «Om krisen eller kriget kommer» / MSB
FORBERED DERE: 4,8 millioner svenske husstander får den nærmeste tiden tilsendt en informasjonsbrosjyre fra myndighetene. Der blir de bedt om å være forberedt i tilfelle landet rammes av krig, kriser eller terrorangrep. Skjermdump: «Om krisen eller kriget kommer» / MSB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvor finnes nærmeste bomberom? Hva skal du gjøre når du hører flyalarmen? Hva gjør du dersom landet angripes av en fremmed makt? Hvordan beskytter du deg mot terror? Hva gjør du om din hverdag blir snudd på hodet over natta?

Disse og mange flere spørsmål skal svenskene få svarene på, ved hjelp av brosjyren «Om krisen eller kriget kommer» som sendes ut til samtlige 4,8 millioner svenske husstander i løpet av den neste uka.

«Selv om Sverige er tryggere enn mange andre land, så finnes det trusler mot vår sikkerhet og selvstendighet. Fred, frihet og demokrati er verdier som vi må beskytte og styrke hver eneste dag», heter det blant annet i brosjyren.

Brosjyren et utarbeidet av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) på vegne av den svenske regjeringen, og har som mål å øke den svenske befolknings bevissthet rundt hvordan de skal oppføre seg dersom krig eller større kriser skulle bryte ut.

- Det er et verktøy som skal hjelpe folk med å ta ansvar. Er du godt informert og forberedt, kan du også handle og hjelpe andre hvis noe skjer, sier Christina Anderson i MSB i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer