Vaksinering i Oslo:

- Alle sykehjemsbeboere vaksinert i januar

Oslo starter vaksineringen 27. desember og mottar i første omgang 8000 doser. Det betyr at alle sykehjemspasienter kan være fullvaksinert innen utgangen av januar.

KAN VURDERE LETTELSER: Mange sykehjem har hatt strenge besøksrestriksjoner og beboerne har stort sett vært inne siden pandemien brøt ut. I Oslo kan alle være vaksinert innen utgangen av januar, og helsebyråd Robert Steen sier det da kan vurderes lettelser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KAN VURDERE LETTELSER: Mange sykehjem har hatt strenge besøksrestriksjoner og beboerne har stort sett vært inne siden pandemien brøt ut. I Oslo kan alle være vaksinert innen utgangen av januar, og helsebyråd Robert Steen sier det da kan vurderes lettelser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er sykehjemsbeboere som står øverst på prioriteringslista for coronavaksine.

I Oslo er det 4100 beboere på sykehjem, og alle som takker ja, vil derfor få tilbud om å ta vaksinen så snart vaksinasjonen settes i gang.

Ifølge helsebyråd Robert Steen i Oslo er planen at alle sykehjemsbeboere vil være vaksinert med første dose innen midten av januar.

- Fra første stikk skal det gå tre uker til andre dose settes. Etter andre dose tar det cirka ei uke før vaksinen gir full effekt. Og de fleste vil derfor kunne ha full effekt av vaksinen mot slutten av januar, sier Steen til Dagbladet.

- Da er vi der, og har beskyttelse for dem som trenger det mest.

Kan vurdere lettelser

Steen mener de allerede i slutten av januar, når de fleste beboerne har en effekt av vaksinen, kan begynne å vurdere tiltakslette.

- Det er noe vi må ha faglige vurderinger på, men om vi er trygge på at beboerne ikke blir smittet, er vi i en annen situasjon med tanke på smittevern.

Sykehjemmene har hatt svært strenge restriksjoner for besøk etter at pandemien brøt ut, og de fleste av beboerne har måttet oppholde seg innenfor sykehjemmets fire vegger i lang tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer