EKSPLOSJONER: Flere biler sto også i brann på stedet. Dette bildet ble tatt tirsdag. Foto: REUTERS/Baz Ratner
EKSPLOSJONER: Flere biler sto også i brann på stedet. Dette bildet ble tatt tirsdag. Foto: REUTERS/Baz RatnerVis mer

- Alle terroristene er eliminert

President Uhuru Kenyatta erklærte onsdag morgen at angrepet i Nairobi er over.

I går kom meldingene om eksplosjoner og skyting ved Dusit hotell i Kenyas hovedstad Nairobi. Politisjef Joseph Boinnet sa at terrorangrepet begynte rundt klokka 15, med eksplosjoner ved biler utenfor en bank, tett etterfulgt av et selvmordsangrep ved hotellobbyen.

Utover natta har det kommet inn flere ubekreftede meldinger om nye eksplosjoner og skuddsalver, og det pågikk en sikkerhetsoperasjon fram til formiddagen onsdag lokal tid.

Den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet.

- Terroristene er eliminert

- Jeg kan bekrefte at for en time siden var sikkerhetsoperasjonen ved Dusit over og alle terroristene er eliminert. Nå har vi bekreftelse på at 14 uskyldige liv ble tapt, sier president Uhuru Kenyatta under en pressekonferanse.

Ifølge Sky News skal én amerikaner og én brite være blant de døde.

Politikilder opplyser til nyhetsbyrået AFP. To angripere er drept i skuddutveksling med politiet ved hotellkomplekset i Nairobi, opplyser politikilder til AFP.

- Vi sørger som et land denne morgenen, og mitt hjerte og hjertene til enhver kenyaner går ut til de uskyldige menn og kvinner utsatt for denne meningsløse volden. Vi ønsker de skadde en rask bedring. Som en nasjon vil vi fortsette å be for dem, sier presidenten.

Over 700 sivile er reddet, forteller han videre.

PRESIDENT: Kenyas President Uhuru Kenyatta avbildet i Det hvite hus i fjor sommer. Foto: REUTERS/Leah Millis
PRESIDENT: Kenyas President Uhuru Kenyatta avbildet i Det hvite hus i fjor sommer. Foto: REUTERS/Leah Millis Vis mer

Flere eksplosjoner

Et halvt døgn etter angrepet kunne man høre nye eksplosjoner i området. I 21-tiden tirsdag kveld opplyste Kenyas innenriksminister at alle bygninger berørt av angrepet var sikret, og at situasjonen var under kontroll.

Likevel kom det inn flere ubekreftede meldinger om nye eksplosjoner og skuddsalver utover natta, og klokka 06.45 lokal tid skrev nyhetsbyrået AP at det er hørt nok en eksplosjon og skuddsalver ved det rammede hotellet.

Også klokka 09 lokal tid meldte nyhetsbyrået om skyting ved hotellet.

Rett før klokka 10 lokal tid ble et medlem av spesialstyrken fraktet fra stedet i en ambulanse, melder AP. Det er ukjent om han er alvorlig skadet.

Torsdag morgen skrev BBC at det fortsatt kunne være sivile som var fanget eller gjemte seg i bygningskomplekset, som både huser hotellet og kontorer. Dette avklarte ikke presidenten i sin tale.

ANGREP: Tirsdag pågikk det et angrep mot det luksuriøse hotellet DusitD2 og et kontorkompleks i bydelen Westlands i Kenyas hovedstad Nairobi. Video: CNN, AP og NTB Scanpix Vis mer