Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle tiders MTV-fesjå

LONDON (Dagbladet): Rockens kongelige familie blir de kalt, stjernene som i går kveld ruslet inn på rød løper til årets MTV Awards. Oasis kom ikke, men det gjorde til gjengjeld resten av 90-tallets rockeelite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kanskje vi blir kveldens best kledde, undret Metallicas James Hetfield før gårsdagens fesjå i det enorme Alexandra Palace utenfor London. Og det ble kanskje trøsten for Metallica, som ikke fikk prisen for beste rockeband. Den var det Smashing Pumpkins som stakk av med.

«Ufortjent»

- Dette er ufortjent. Det var Oasis som burde ha fått prisen. De er jo som kjent det beste bandet siden Beatles, kommenterte Pumpkins-bassist D”Arcy spydig etter å ha mottatt prisen.

De 4500 i salen svarte med en hånende latter som viste at Smashing Pumpkins ikke er alene om å se på Oasis mer som en såpeopera enn et band. Oasis tok imidlertid revansje ved å vinne prisen for beste band. Men var de i salen? Neida, brødrene Gallagher holdt seg hjemme etter at Liam ble huka med et større parti koakain på innerlomma tidligere i uka.

Gullkalven

Men nå er det ikke først og fremst priser og musikk det handler om når MTV samler et kobbel med rockestjerner til fest. MTV Awards handler om kjendiseri og opphausing av for lengst etablerte artister. Men først og fremst handler det om MTV og deres behov for å markere seg som musikkverdenens absolutt viktigste enkeltaktør. Og stjernene og resten av medieverdenen danser mer enn villig rundt gullkalven.

I timene før MTV Europe Music Awards tok til i går kveld, samlet rundt 400 pressefolk fra hele Europa seg utenfor Alexandra Palace. Og der kom de, stjernene. I mopeder, lilla sportsbiler og svarte Rolls Royceer kom de susende. Den røde løperen, hylende jentunger og minst like hylende fotografer ventet i åndeløs spenning.

Med koner

Der var Gina G i litt lengre kjole enn vi husker henne fra Grand Prix i Oslo Spektrum, der er supermodell Helena Christensen med trutmunn, der er Goldie med gulljakke, Prodigys Keith Flint med djevelsveis og Bjørk i en supersær rød kreasjon. Og så Metallica da, med koner.

- Dama mi er skikkelig bra til å lage mat, kommenterte James Hetfield, som neste helg er klar for to konserter i Oslo Spektrum.

Kveldens aller største stjerne, George Michael, tok bakdøra. Til gjengjeld vant han prisen for beste mannlige artist. Med andre ord en stor uke for Michael, som for få dager siden sto fram med sin homofile legning i avisa for de hjemløse, The Big Issue.

Etter å ha opptrådt og mottatt priser kom alle stjernene bak scenen, der Dagbladet og resten av verdenspressen befant seg.

- Vi er et ekte hipphopp-band, understreket vinnerne av «kjærlighetsprisen», The Fugees.

- Vi har de beste låtene, sa årets nykommere, Garbage.

- Takk til Nick Cave, som trakk seg slik at vi fikk sjansen til å vinne, sa Smashing Pumpkins-sjef Billy Corgan.

55 millioner europeere så showet, som ble ledet av tidligere Take That-yndling Robbie Williams.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media