Alle togene i landet sto stille i halvannen time. Fører til store forsinkelser

Alt sto stille i halvannen time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): — Vi oppfordrer folk til å vurdere om det er andre måter å komme seg på jobb på i morgentimene, sier Gina Scholz, pressetalsperson for persontog i NSB, til NTB.

Tidlig torsdag morgen kom det beskjed om at det er store forsinkelser på alle landets togstrekninger etter en stans i togtrafikken. Alle togene i landet på et tidspunkt måtte stoppe opp. Det skaper stor forsinkelser.

- Det er kommunikasjonssystemet mellom toglederen og de som er ute i togene som falt ned. Dette er et system som ligger hos jernbaneverket, sier Scholz til Dagbladet.

Ustabilt system Randi Folke-Olsen, som er pressevakt hos Jernbaneverket, sier til Dagbladet at det ganske riktig var «en ustabilitet» i kommunikasjonssystemet som førte til togstoppen.

- Når GSM-R-nettet ikke er stabilt, så kan vi ikke kjøre tog. Problemet oppsto klokka ti på fire og varte til ti på halv seks.

Etter halvannen time uten at noen tog kunne gå, er systemet nå oppe og går igjen, men det vil føre til store forsinkelser.

- Det var egentlig ikke så mange passasjertog det gjaldt, men konsekvensen er at togene ikke er på plass der de skal være når morgenrushet starter. Det blir både forsinkelser og innstillinger på starten av dagen, sier Folke-Olsen.

Hun kan foreløpig ikke si noe om når ting igjen vil være i rute eller hva som var grunnen til at systemet var ustabilt, men at de forsøker å normalisere trafikken igjen så snart som overhodet mulig.

Sjekk din rute Scholz hos NSB sier også at det mest sannsynlig vil ta lang tid før togtrafikken igjen går som normalt, men understreker at dette kan variere veldig fra strekning til strekning.

- Det er mange tog som skal være på riktig sted til riktig tid, og når de ikke kan kjøre så forplanter problemet seg.

Både Scholz og Folke-Olsen oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert på sin reiserute gjennom NSBs hjemmesider og app.