Alle tre ranssiktede fengslet i Göteborg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30 år gammel mann ble torsdag ettermiddag fengslet i Göteborgs tingsrätt, som den siste av de tre mistenkte etter ranet i Stavanger. De tre må sitte fengslet til det er avklart om de skal utleveres til Norge.

Tidligere på dagen ble en 27 år gamle mann fengslet fram til en eventuell utlevering til Norge. Onsdag ble 23-åringen som har erkjent at han var i Stavanger den 5. april da ranet fant sted, fengslet på samme vilkår som de to andre.

Både den siktede 27-åringen og 30-åringen nekter for å ha noen forbindelser til ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april. Begge hevder å ha godt alibi.

Den siktede 23-åringen har forklart at han var i Stavanger, men at han ikke hørte om ranet i byen før han kom tilbake til Sverige.

Den siktede 27-åringens advokat, Hans Gaestadius, sa onsdag til NTB at han mente bevisgrunnlaget for fengsling virket tynt, og at han ville begjære en egen svensk etterforskning dersom hans klient skulle bli fengslet.

- I henhold til svensk lov har vi rett til å be om såkalt kompletterende etterforskning dersom vi mener bevisene mot en klient er for svake, sa Gaestadius til NTB.

(NTB)