FØR GRYTA: Her blir den sjeldne fuglen fotografert. Like etter er den solgt for en krone og fortært. Foto:AFP/ARNEL TELESFORO/WILD BIRD CLUB OF THE PHILIPPINES/SCANPIX
FØR GRYTA: Her blir den sjeldne fuglen fotografert. Like etter er den solgt for en krone og fortært. Foto:AFP/ARNEL TELESFORO/WILD BIRD CLUB OF THE PHILIPPINES/SCANPIXVis mer

Alle trodde denne fuglen var utryddet

Men for en krone havnet den på matfatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svært sjeldne fuglearten Luzonspringvaktel ble for første gang fotografert for et par måneder siden.
Deretter ble fuglen, fra en art man trodde var utryddet, solgt på et matmarked på Filippinene, skriver National Geographic.

Til nå har det kun eksistert tegninger av vaktelen, nettopp fordi man trodde det ikke fantes flere igjen. Det var et tv-selskap som fotograferte fuglen på markedet.

Men innen tv-selskapet forsto hvilket funn de hadde gjort var fuglen allerede solgt, tilberedt og fortært, ifølge Daily Mail.

Det var en ornitolog fra Filippinene som fant ut hva som hadde skjedd. Han ble sjokkert da han så filmen. Mike Lu er også formann i klubben World Bird Club på Filippinene.

- Vi er helt i ekstase over at denne arten som sjelden er å så ble tilfeldig fotografert. Dette kan være det eneste bilde av denne ukjente fuglen. Men jeg er også trist fordi de lokale ikke setter pris på biodiversiteten rundt med og at denne fuglen ble solgt for å bli spist, sier han.

Nå undrer han seg over om dette kan ha vært det aller siste eksemplaret av vaktelen. Den ble solgt for en sum tilsvarende en norsk krone på markedet. Hvordan den ble tilberedt er foreløpig ukjent.

FANGET: Dette nettet ble brukt til å fange den svært sjeldne vatkelfuglen. Foto: AFP/WILD BIRD CLUB OF THE PHILIPPINES/SCANPIX
FANGET: Dette nettet ble brukt til å fange den svært sjeldne vatkelfuglen. Foto: AFP/WILD BIRD CLUB OF THE PHILIPPINES/SCANPIX Vis mer