OVERLEVDE: Etter at Rayhan ikke kom hjem fra markedet etter angrepet, gikk familien ut fra at han som så mange andre hadde mistet livet og startet sørgeprosessen. Men tirsdag morgen, omlag 36 timer etter angrepet, våknet han opp i ruinene og kom seg hjem. Foto: De lokale koordinasjonskomiteene i Syria
OVERLEVDE: Etter at Rayhan ikke kom hjem fra markedet etter angrepet, gikk familien ut fra at han som så mange andre hadde mistet livet og startet sørgeprosessen. Men tirsdag morgen, omlag 36 timer etter angrepet, våknet han opp i ruinene og kom seg hjem. Foto: De lokale koordinasjonskomiteene i SyriaVis mer

Alle trodde Mohammed ble drept i bombeangrepet. 36 timer senere kom han gående inn i sin egen begravelse

I Douma i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kom nyheten om at det syriske regimet hadde gjennomført en rekke bomeangrep mot byen Douma som ligger nord for landets hovedstad Damaskus.

Så mange som 117 mennesker, mange av dem sivile, mistet livet i angrepet, og en av de som befant seg på markedsplassen i Douma den dagen var Mohammed Rayhan.

Etter at Rayhan ikke kom hjem fra markedet etter angrepet, gikk familien ut fra at han som så mange andre hadde mistet livet og startet sørgeprosessen. Men tirsdag morgen, omlag 36 timer etter angrepet, våknet han opp i ruinene og kom seg hjem.

Der satt hele familien hans og sørget over tapet, men på et øyeblikk var fortvilelsen snudd til pur glede.

- Skjer ofte med barn Det er De lokale koordinasjonskomiteene i Syrias Øst-Ghoutta-avdeling som forteller historien på sin Facebook-side. De har også publisert bilder av ekstatiske familiemedlemmer som bare noen minutter tidligere hadde vært i dyp sorg.

Men selv om historien til Mohammed høres ekstraordinær ut, er det ifølge Det syriske observatoriet for menneskerettigheter (SOHR) ikke en sjeldenhet.

- Det er mange som forsvinner og blir savnet. De blir begravd i ruiner, bare for å dukke opp igjen senere, sier Rami Abdurrahman til den britiske avisa Independent.

- Det skjer ofte med barn. Jeg har hørt historier om tre år gamle barn der familien har sørget over tapet, men at de likevel har blitt funnet i live i ruinene.

Svar Opposisjonsstyrkene har fordømt angrepet mot Douma, et angrep som besto av minst seks missiler som alle slå ned i et tett befolket område.

Eksilgruppen anklaget også krigsflyene for å ha gjentatt bombingen etter at redningsmannskaper ankom området.

Ifølge leder i SOHR, Rami Abdulrahman, samlet folk seg for å hjelpe sårede etter det første angrepet, og disse ble da rammet av nye angrep.

Myndighetene har sagt at angrepet var et svar på bombeangrepet mot Damaskus i forrige uke der seks mennesker mistet livet.

Israel Samtidig er det også ting som tyder på at Israel kan være på vei inn i konflikten i Syria etter at de ifølge syrisk TV skjøt raketter mot nabolandet. Angrepet er trolig en gjengjeldelse etter at fire raketter ble avfyrt fra Syria mot Israel.

Rakettene slo torsdag ettermiddag ned nord i Israel og på de israelskokkuperte Golan-høydene. Ingen ble såret i angrepene, men rakettene forårsaket flere branner, opplyser det israelske forsvaret (IDF).

IDF anklager den palestinske militante gruppa Islamsk jihad for å ha utført angrepet.

- Men vi holder den syriske regjeringen ansvarlig, og det vil få konsekvenser, står det å lese i en kunngjøring fra IDF.

Noen timer senere meldte statlig syrisk TV at Israel hadde skutt raketter som slo ned på den syriske delen av Golan-høydene. Heller ikke her er det meldt om at personer har kommet til skade.