Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Alle» tror at Statoil-aksjen skal falle

Stadig flere investorer posisjonerer seg for kursfall i Statoil-aksjen.

Statoils tidligere konsernsjef Helge Lund og konstituert konsernsjef Eldar Sætre: Aksjemarkedet frykter kursfall for oljegiganten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Statoils tidligere konsernsjef Helge Lund og konstituert konsernsjef Eldar Sætre: Aksjemarkedet frykter kursfall for oljegiganten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oljeprisfallet vil ingen ende ta. Mens Nordsjø-oljen ble omsatt for 115 dollar pr. fat i sommer, har prisen nå stupt til 47 dollar.

Les også: Myrseth: Det er krakk langs hele kurven

Forventer kursfall Finansavisen kan fortelle at shortinteressen for Statoil-aksjer har eksplodert på New York-børsen. Det vil si at investorer først selger aksjen i håp om å kunne kjøpe den tilbake på lavere nivåer i fremtiden.

Pr. 15. desember var 4,9 millioner Statoil-aksjer utlånt til shorthandel blant amerikanske investorer, med en verdi på 630 millioner kroner. Dette var en oppgang på 102 prosent siden i november.

Frem til midten av desember falt Statoil-kursen til 120 kroner pr. aksje, etter et fall fra 190 kroner pr. aksje i sommer.

Tirsdag omsettes for 127,70 kroner, opp 1,51 prosent.

Analytiker selger inn caset - Jeg har en sterk shortanbefaling på Statoil-aksjen, sier analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til Finansavisen. Han opplever at det er lett å selge inn caset til kundene. 

Flere nyheter Lund: - Lav oljepris vil påvirke investeringer
DNB: Oljeprisen bunner ut
- Mye mer alvorlig enn vi er klar over

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media