Alle ungdommene erkjenner seksuell omgang, nekter straffskyld

Etter seksuelt overgrep i Nordfjordeid.

TRE UNGDOMMER ERKJENNER SAMLEIE: Men nekter straffskyld. Politiet i Sogn og Fjordane etterforsker en mulig voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Malakoff-festivalen på Nordfjordeid søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRE UNGDOMMER ERKJENNER SAMLEIE: Men nekter straffskyld. Politiet i Sogn og Fjordane etterforsker en mulig voldtekt som skal ha skjedd i forbindelse med Malakoff-festivalen på Nordfjordeid søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det opplyser politiadvokat Sissel Kleiven til Dagbladet tirsdag formiddag.

De tre unge mennene under 20 år er siktet for seksuell omgang mot ei jente under 16 år under Malakoff-festivalen i helga i Nordfjordeid.

Påtaleansvarlig og politiadvokat Kleiven i Sogn og Fjordane politidistrikt sier at alle de tre siktede ungdommene under 20 år nå har erkjent å ha hatt seksuell omgang med jenta som er under 16 år gammel.

Alle tre er løslatt etter å ha blitt avhørt om anmeldelsen og siktelsen.

Den fornærmede jenta er mellom 14 og 16 år og skal ha vært på besøk i Nordfjordeid. Hun skal ha forklart i avør at hun ble utsatt for flere seksuelle overgrep i Eid sentrum, utenfor festivalområdet lørdag kveld og natt til søndag.   Nekter straffskyld - Vi opprettholder siktelsen om seksuell omgang med mindreårig under 16 år. De siktede er løslatt fordi vi ikke anser det som fare for at de kan forspille bevis i saken. sier Sissel Kleiven.

De siktede nekter straffskyld og deres advokater skal ifølge Sissel Kleiven, ha påberopt seg jevnbyrdighet i alder. To av de siktede er 19 år gamle og en av dem er 17 år gammel.

- Overgrepene skal ha skjedd på ulike steder og til ulike tidspunkt lørdag kveld og natt til søndag. Jeg mener saken er rimelig godt opplyst. De siktede og fornærmede er kroppslig undersøkt. Fornærmede er undersøkt ved voldtektsmottaket i Førde, sier politiadvokat Kleiven.

Dommeravhør Den fornærmede jenta skal inviteres til et dommeravhør seinere denne uka.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser flere steder i nærheten av festivalområdet til Malakoff-festivalen som har vært arrangert i helga.

To spesielle steder har vært avsperret.

Siktelsen kan bli utvidet til å omfatte gruppevoldtekt, har Dagbladet tidligere skrevet.

- Dersom siktelsen blir utvidet til seksuell omgang begått av flere i fellesskap, vil strafferammen være inntil 15 år i fengsel, har politiadvokat Erling Melvær tidligere sagt til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer