Alle ute av brennende bygård

Brannvesenet har fått kontroll på brannen i en bygård i Schweigaardsgate i Oslo. 67 personer er evakuert, og politiet tror de har fått ut alle som var i bygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taket over loftsetasjen har rast sammen som følge av brannen, men Bjørn Granlund i brannvesenet i Oslo sier til NTB at man nå begynner å få kontroll.

Ingen skal ha pådratt seg alvorlige skader som følge av brannen. En politimann er brakt til legevakten med en kneskade, etter at han tok imot en person som reddet seg ut gjennom et vindu. To av beboerne er også kjørt til legevakten med lettere skader, mens tre andre er behandlet på stedet.

Da politi og brannvesen fikk melding om brannen klokka 03.40 natt til lørdag, var meldingen at det brant i en leilighet i 4. etasje.

- Men da vi kom fram, hadde brannen spredt seg til trappeoppgangen, forteller Granlund til NTB.

Ikke mange minuttene senere hadde brannen slått gjennom taket på den femetasjes bygården. Røykdykkere fra brannvesenet startet umiddelbart evakuering av beboerne. Hver enkelt leilighet ble saumfart for å forsikre seg om at alle kom seg ut.

- Vi tror ikke at det er flere personer inne i bygningen. Ingen skal være savnet, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge brannvesenet var det aldri fare for at brannen skulle spre seg til nabogårdene.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til brannen.

(NTB)

Foto: ERLEND AAS/Scanpix