Alle ute etter å ha vært sperret inne av snøras

Kom seg ut til fots.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de seks som ble sperret inne mellom to ras langs riksveien i Skillefjord i Alta, er kommet ut i god behold.

Alle seks måtte gå ut av rasområdet til fots fordi det ikke var mulig å hente dem ut på annen måte, sier operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt, Roger Dahl, til NTB. Området er så rasfarlig at politiet ikke kunne gå inn.

Den siste som kom seg ut litt over klokka 22 fredag kveld, var en eldre mann som hadde kjørt inn i området med traktor for å hjelpe til med å fjerne snømassene etter et ras. Kort tid etter gikk det enda et ras langs riksvei 883 i Skillefjord.

Traktorføreren, en bil med fire personer, samt en tjenestebil fra Mesta med én person, ble sperret inne av rasene. Politiet fikk først evakuert fem personer, mens mannen med traktor var fortsatt i området fram til 22-tiden fredag.- Vi kan ikke reise inn i området for å hente ham, og vi får ikke varslet ham på noen annen måte, sa operasjonsleder Olaf Andreassen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Så langt politiet har fått brakt på det rene, er ingen blitt tatt av raset, men fredag kveld var situasjonen rundt mannen med traktoren lenge usikker. Det er så kraftig vind og snøfokk i området at det ikke er mulig å ta av med helikopter, og ifølge lokale kjentfolk er det umulig å ta seg fram til rasstedet med båt.

- Sikten er lik null, sa Andreassen.

Mesta har stengt veien på begge sider av rasene, og sier at det er ikke forsvarlig å ta seg inn i området før rasfaren er avklart. Rasene gikk mellom klokken 18 og 19. Ett av dem skal være 150 meter bredt.

(NTB)