Alle utenom de yngre tror på bedre økonomi

Vanskelighetene ved å komme inn på boligmarket gjør unge skeptiske til en bedre økonomi.

DE YNGRE ER SKEPTISKE: Folk i nesten alle aldersgrupper har fått sterkere tro på landets økonomi, ifølge en undersøkelse. Unntaket er de mellom 15 og 29 år, og trolig skyldes det vansker med å komme inn på boligmarkedet. Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
DE YNGRE ER SKEPTISKE: Folk i nesten alle aldersgrupper har fått sterkere tro på landets økonomi, ifølge en undersøkelse. Unntaket er de mellom 15 og 29 år, og trolig skyldes det vansker med å komme inn på boligmarkedet. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folk i nesten alle aldersgrupper har fått sterkere tro på landets økonomi, ifølge en undersøkelse. Unntaket er de mellom 15 og 29 år, og trolig skyldes det vansker med å komme inn på boligmarkedet.

Det kommer fram i Forventningsbarometeret, som TNS Gallup har utarbeidet for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

- Norge og norske husholdninger har god økonomi, men vi gjør lurt i å minne hverandre om at det er i gode tider vi bygger buffere for å møte dårligere tider, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i FNO.

Optimisme i 45-59 år Undersøkelsen forteller om en økt optimisme siden forrige måling i alle aldersgrupper, særlig de mellom 45 og 59 år. Unntaket er de mellom 15 og 29 år.

- Det er vanskelig å komme seg inn i boligmarkedet i dag, både på grunn av prisutviklingen og økte egenkapitalkrav. Spesielt unge husholdninger merker hvor tøft det har blitt, noe vi ser spor etter i Forventningsbarometeret, sier Hyttnes.

Egen økonomi Til tross for større optimisme generelt har folk flest fått litt lavere forventninger til hvordan de tror deres egen økonomi vil utvikle seg framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer