Alle var invitert...

Det var aftenen da «alle» skulle være der. Men nesten ingen kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av BJØRN K. BORE

Det var avisen VG som i dag over to sider lovte storinnrykk av prominentheter til Tove Kvammen Middelfarts «Night of Monte Carlo» på Hotel Continental.

Dørvakten på det ærverdige Oslo-hotellet hadde ikke sett større presseoppbud siden Russlands utenriksminister var på besøk. Men det ble ingen storfangst for Akersgatas 20 utsendte som hutret dannet i kulda der de sto pent dandert på begge sider av den røde løperen. Akersgatas utskremte så spørrende på hverandre og bladde febrilsk i VGs liste over inviterte etterhvert den ene ukjentheten etter den andre strømmet til.

Men, noen kjendiser kom jo. Aller først kom arrangøren, Tove Kvammen Middelfart og hennes følgesvenn Jens P. Heyerdahl. Men deretter ble det tynt. Første kjendis som ble observert var Yngvar Numme, men han gikk rett forbi og skulle absolutt ikke på Continental.

Sant og si gikk det flere kjendiser ut enn inn av Continental i timen før middagen begynte. Med mindre de gikk inn bakveien for å unngå sine «15 seconds of shame». Etterdønningene etter NRKs Valentiner-program duver ennå over norsk kulørt offentlighet. Flere kjendiser følte rett og slett behov for å understreke at de så absolutt ikke skulle på noen milliardærmiddag.

- Jeg er ikke invitert. Jeg har ikke penger nok, sa Grethe Kausland da hun passerte dørstokken. I følge VG var nemlig kuvertprisen 1250 kroner.

Hvorfor står dere her?, ville 18 år gamle Cathrine Noor Andersen vite.

- Det er noen millionærer som skal spise middag, sa en av Dagbladets fire utsendte.

- Å, bare det, oppsummerte hun kvelden greit med.

Cathrine og hennes to venninger var helt klare på at det sto dårlig til med glamouren i Norge. Bartekledde børsfolk i maxitaxi og motekriminelle menn i blå røkejakke ga ikke akkurat assosiasjoner til en natt i Monte-Carlo.

- Hadde jeg vært millionær ville jeg i det minste tatt limousin.

MEN HVEM ER DET? Kjendisene sto ikke akkurat i kø for å komme inn på «Night of Monte Carlo» i Oslo i kveld.