Alle Venstre-representantene trykket på feil knapp. Felte forslag om våpeneksport i Stortinget

Nå prøver de desperat å rette opp tabben.

STEMTE FEIL: Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen (t.v.) og 2. nestleder Terje Breivik, var blant dem som stemte mot forlsaget partiet egentlig skulle stemme for. Leder Trine Skei Grande tar på seg ansvaret for bommen. Her er de tre på partiets landsmøte i Tønsberg for halvannen uke siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STEMTE FEIL: Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen (t.v.) og 2. nestleder Terje Breivik, var blant dem som stemte mot forlsaget partiet egentlig skulle stemme for. Leder Trine Skei Grande tar på seg ansvaret for bommen. Her er de tre på partiets landsmøte i Tønsberg for halvannen uke siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet la i går fram to forslag som det ble votert over i Stortinget.

Begge forslagene kunne sørget for flere endringer i norsk våpeneksport, og forslagsstillerne trodde de hadde flertall på Stortinget.

Slik ble det imidlertid ikke, for alle Venstres fem representanter som var til stede på Stortinget trykket på feil knapp under voteringen. Resultatet ble da 48 stemmer for forslaget og 51 mot.

Å avgi stemme i Stortinget er i utgangspunktet en smal sak. Det er to knapper på voteringsmaskinene på representantenes plasser. Grønn for «for» og rød for «mot», men det var ikke fargeblindhet som førte til feiltakelsen.

- Vi stemte feil, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Hun var ikke til stede under voteringen, men tar på seg ansvaret for tabben.

Første gang I forkant av voteringen har partiene debattert sakene. Ved voteringen opplyser også stortingspresidenten hva partiene har tenkt å stemme. Her ble ikke Venstre nevnt i forkant av forslagene, ifølge Skei Grande, og derfor endte det som det endte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer