Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle vet at Frp ikke er for Trine-posen, sier Siv Jensen

Men Frp svelger plastposeavgift for å få ned bilavgiftene.

FRP-AVTRYKK Frp måtte godta avgifr på plast- og papirposer og el-avgift, mot å få solid senkelse av bilavgiftene. Alt i alt er hovedsatsningene i regjeringens budsjett beholdt, sier finansminister Siv Jensen, her på pressekonferansen sammen med statsminister Erna Solberg. Hun tror Frp-velgerne blir fornøyd når de får studert budsjettet og ser hva de får igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRP-AVTRYKK Frp måtte godta avgifr på plast- og papirposer og el-avgift, mot å få solid senkelse av bilavgiftene. Alt i alt er hovedsatsningene i regjeringens budsjett beholdt, sier finansminister Siv Jensen, her på pressekonferansen sammen med statsminister Erna Solberg. Hun tror Frp-velgerne blir fornøyd når de får studert budsjettet og ser hva de får igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener det endelige budsjettet vil fremme vekst og nye arbeidsplasser. Hun konstaterer fornøyd at Frp har lykkes i å senke bilavgiftene, og regner med at velgerne ser det når de får satt seg inn i budsjettet i ro og mak.

Vekst og arbeidsplasser - Det er i det alt vesentlige regjeringens budsjett som nå blir vedtatt. Det er et budsjett som borger for vekst i norsk økonomi, som gir arbeidsplasser, som styrker det sosiale sikkerhetsnettet, som gjør at vi kan bygge flere veier, få flere politifolk i gagene, får bedre lærere for barna våre og at kommuneøkonomien vokser.

Samlet sett er det mange gode ting i dette budsjettet som fok vil merke positivt neste år, i tillegg til at de sitter igjen med litt mer av sin egen inntekt fordi skatter og avgifter går ned, sier Jensen til Dagbladet.

Bilavgiftene ned For Frp har det nærmest vært et ultimatum at bilavgiftene skulle reduseres. Frp-lederen er fornøyd med at det er blitt resultatet.

- Sammen med et rekordbudsjett for samferdsel som også er en veldig viktig sak for Frp, har vi holdt løftet om å senke bilavgiftene. Alt i alt er dette budsjettet blitt veldig bra.

Så er det selvfølgelig enkelte ting som vi ikke ville foreslått, men som vi går med på fordi vi får gjennomslag for så mye annet.

Nei til Trine-posen Alle vet at Frp ikke er for «Trine-posen», og alle vet at vi ikke er for el-avgift. Men alle vet også at vi i årevis har ivret for å få ned bilavgiftene. Nå får vi dem ned. Samlet sett får vi en skatte- og avgiftsreduksjon nest år. Det er jeg godt fornøyd med.

- Så Frp-velgerne bør være fornøyd?

- Ja, de ser at Frp har fått solide fotavtrykk i dette budsjettet som vi ikke hadde fått om vi ikke satt i regjering. Og de ser også nå hva alternativet ville vært: Kraftige skatte- og avgiftsskjerpelser, over 10 milliarder. Vi ville fått mer byråkrati. Men denne regjeringen jobber for mindre byråkrati, sier Jensen og viser til Aps alternative budsjettforslag.

Ser forskjellen - Blir det lettere å forsvare budsjettet nå som Ap har lagt fram sitt alternative budsjett?

- Det er denne regjeringens budsjett som blir vedtatt neste år, ikke Jonas Gahr Støre sitt. Og så kan jo folk skjele litt til det Ap har foreslått. Med Ap ville de fått skatteskjerpelser av historisk størrelse.

- Frp får 13 prosent på Ipsos MMIs novembermåling. Kommentar?

- Det er ikke så veldig rart. Det har vært mye støy og rabalder den siste uka. Men nå får folk endelig ro til å studere hva budsjettet faktisk vil bety for dem neste år. De vil se at det betyr mer til vei, flere gode lærere i skolen, større valgfrihet i helsevesenet, og at de sitter igjen med litt mer av sin egen inntekt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling