Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle vi ha Marianne

Samtlige norske eliteserieklubber ønsker seg Marianne Rokne. Selv har 28-åringen gått i dekning etter kontraktsforviklingene med danske Aalborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en enstemmig eliteserie som bekrefter overfor Dagbladet at Marianne Rokne står høyest på ønskelisten for tiden. Etter at Rokne kom i konflikt med Aalborg tidligere i april, har de norske klubbene hatt øyne og ører på stilk for å finne ut om 28-åringen vil hjem til Norge. Fremst av de ivrige står Tertnes.

-  Vi har hatt fortløpende kontakt med Marianne, også før denne konflikten kom opp, og har fått inntrykk av at hun kan tenke seg å komme hjem. I den sammenheng er jeg ikke i tvil om at hun kommer til å velge Bergen og Tertnes, sier Kjell Fagna, styreleder i Tertnes.

I forrige uke beskyldte Marianne Rokne sin danske klubb Aalborg for kontraktsbrudd, og har ikke deltatt på trening eller i kampsammenheng på flere uker.

Fikk ikke penger

-  Aalborg har misligholdt min kontrakt. I kontrakten hadde jeg en avtalt økning i bruttolønnen på 5000 kroner i måneden fra det tidspunktet jeg ble tatt ut til det norske landslaget i forbindelse med et sluttspill. Det ble jeg i november 2005, og har derfor siden vært berettiget denne lønnsøkningen, sa Rokne i Dagbladet forrige onsdag.

Rokne hevder hun aldri har sett noe til disse pengene. Konflikten ruller fremdeles i Aalborg, klubben hevder Rokne har misligholdt kontrakten, og har truet med rettssak.

Mye tyder på at bergensjenta kommer til å returnere til Norge innen kort tid.

-  Isåfall håper vi Rokne vil vurdere å komme til Byåsen. Vi er på jakt etter en hardtskytende bakspiller og vil gjerne forsterke stallen med en spiller som henne, sier daglig leder Per Jørgensen, som ikke vil røpe om klubben allerede har vært i samtaler med Rokne.

Gull verdt

Byåsen og Ternes er likevel ikke alene om å ønske seg den venstrehendte bakspilleren. Også Larvik vil forsterke stallen, og kommer til å gå hardt ut for å sikre seg Rokne.

-  Vi er alltid på jakt etter gode spillere, og Rokne er absolutt en av dem. Vi følger alltid med på spillermarkedet, og når spillerne i tillegg er norske blir de ekstra aktuelle, sier Larvik-trener Karl-Erik Bøhn.

Flere av de beste norske håndballspillerne har hatt en lei tendens til å trekke mot dansk eliteserie, men nå jobbes det intenst i flere av de norske klubbene for å beholde spillerne, samt lokke hjem de utreiste.

-  Å få Rokne og flere av de andre store profilene hjem til Norge er gull verdt for norsk eliteserie. Det høyner interessen for norsk håndball både med tanke på mediedekning og publikumsinteresse. Profiler er alltid positivt innen idretten, sier Heine Jensen, Solas danske trener.

ETTERTRAKTET: Marianne Rokne (28) er ønsket av samtlige norske eliteserieklubber. Den kjeivhendte håndballstjerna er trolig på vei hjem til norsk håndball etter kontraktsforviklingene i danske Aalborg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media