Krigen mellom Hamas og Israel

- Alle vil dø

IDF med advarsel.

TALSPERSON: Kontreadmiral Daniel Hadari på formiddagens pressekonferanse.
TALSPERSON: Kontreadmiral Daniel Hadari på formiddagens pressekonferanse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Daniel Hagari, kontreadmiral og talsperson for den israelske hæren (IDF), sier på en pressekonferanse:

- Alle som tar seg fram til grensegjerdet og trer inn på israelsk territorium, vil dø.

Hagari sikter til gjerdet mellom Gazastripen og Israel, som under det store Hamas-angrepet for ei uke siden ble revet ned en rekke steder.

UNDERGRUNNSTUNNELER: Hamas har store tunneler under jorda i Gaza. Dette kan bli utfordrende for den israelske hæren. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Samtidig sammelikner Richard Hect, også han IDF-talsperson, Hamas' leder Yahya Sinwar med al-Qaidas avdøde leder Osama bin Laden, som ble likvidert av amerikanerne i 2011.

- Han bygde sin karriere på å drepe palestinere han visste var kollaboratører Han er slakteren fra Khan Yunis [by på Gazastripen]. Vi har ham i siktet. Han er en levende død, sier Hect ifølge danske TV 2, som har en reporter på pressekonferansen.

Han benytter anledningen til å beklage at en journalist i går ble drept under et israelsk angrep ved grensen til Libanon. Videre uttaler han at Hamas bremser evakueringen av sivile sørover fra norddelen av Gaza.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer