Alle vil få mer

Alle framtidige pensjonister vil få større utbetalinger enn dagens. Det går fram av pensjonskommisjonens forslag til ny reform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Økningen i utbetalingene sikres ved at pensjonene reguleres i takt med en indeks som øker mer enn prisutviklingen. Pensjonene vil imidlertid ikke øke i samme takt som lønnsutviklingen. De vil heller ikke utgjøre like mye som om dagens system hadde vært mulig å videreføre.

Må jobbe mer

Men framtidige pensjonister må jobbe lenger for å oppnå maksimal pensjon med det nye systemet.

Forklaringen er at Norge ikke ville ha råd til å opprettholde dagens pensjonssystem fordi det blir stadig flere pensjonister med stadig større rettigheter til pensjon. Bare i år er veksten i folketrygdens utgifter om lag 15 milliarder kroner, mer enn alle overføringer til landbruket og kultursektoren til sammen.

- Folketrygden eksploderer. Det er derfor det ikke er penger nok til skoler og sykehus. Pengene er bundet opp i et system som eksploderer mellom hendene våre, sier et medlem av pensjonskommisjonen til Dagbladet.

Kommisjonen ledes av fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen, og skal legge fram sin innstilling 15. desember.

Dagbladet er kjent med de viktigste forslagene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer